1. division

Esbjerg tæt på 2. divison efter Fremad Amager-sejr

Fem kampe i træk uden nederlag for Fremad Amager betyder, at Esbjerg og Jammerbugt har langt til overlevelse.

Det begynder at dufte af en sæson mere på anden klasse for fodboldklubben Fremad Amager. Omvendt må alarmklokkerne for alvor begynde at bimle i Esbjerg fB og Jammerbugt FC.

Holdet fra Amager besejrede fredag HB Køge 1-0 på et mål af Michael Lumb. Det var holdets anden sejr i tre kampe, og Fremad Amager har nu ikke tabt i sine fem seneste kampe i 1. division.

Dermed fortsætter de gode nyheder for klubben, som tidligere på foråret meddelte, at en ny ejerkreds havde reddet klubben fra en truende konkurs.

Fremad Amager ligger nummer fire i nedrykningsspillet, hvorfra de to dårligste hold rykker ned. Esbjerg på femtepladsen er syv point efter, mens Jammerbugt en tak længere nede er yderligere et point dårligere. Både Esbjerg og Jammerbugt har dog spillet en kamp færre end Fremad Amager.

HB Køge er bedst i ligaens dårligste halvdel og har allerede sikret sig et år mere i rækken.

Fredagens kamp blev undervejs ramt af en tordenbyge, der betød, at anden halvleg måtte udskydes et lille kvarter.

Da spillet blev sat i gang igen, skulle Fremad Amager-spillerne ikke bruge mange minutter på at finde netmaskerne.

En indøvet hjørnesparkskombination endte hos Michael Lumb, der uden større problemer satte en inderside på et fladt indlæg og scorede sejrsmålet.

Næste kamp kan meget vel blive afgørende for kampen om overlevelse, da Fremad Amager på onsdag gæster Esbjerg.