Foto: IMAGO
Superliga

BIF slår FCK: Fremtiden er sikret på Vestegnen

Brøndby slår FC København 2-1 i Portugal. Tipsbladet zoomer ind på kampen.

PORTUGAL (Tipsbladet): FC København fortsatte med at lave store fejl, og Brøndby var knivskarpe, da de vandt dagens derby. 

FC København - Brøndby IF 1-2
0-1 Rasmus Lauritsen (15.)
0-2 Oscar Schwartau (53.)
1-2 Roony Bardghji (88.)

Kampens bedste:
Det er spændende tider i Brøndby i øjeblikket, og det ses på klubbens unge talentmasse, der viste sig flot frem i dag. Ludvig Vraa-Jensen var god i venstre side af midterforsvaret. Clement Bischoff imponerede på venstre wingback og var sågar tæt på at score på et langskud. Oscar Schwartau scorede et flot mål, og Adam Claridge fyldte enormt meget på midtbanen. Nå ja, så er Filip Bundgaard jo altså også kun 19 år gammel. Kan de unge drenge bygge videre på det niveau her, så kan det bliver et rigtig spændende 2024 for dem. Fremtiden på Vestegnen er sikret med de gutter her.

Kampens værste:
I går fik FC København tæv for deres forsvarsspil mod IF Elfsborg, og heller ikke i dag scorer de topkarakter. Det var nemlig igen rystende usikkert. Opdækningen på Lauritsen var ikke-eksisterende ved 1-0-målet, og Denis Vavro får mareridt ved sin aktion til 2-0, hvor han mister bolden som bagerste mand. Det dur slet, slet ikke, og Neestrup må efterhånden få hovedpine over sin defensiv. 

Kampens detalje:
Man savner stemningen fra tilskuerne til disse træningskampe, men til gengæld kan man langt bedre høre, hvad spillere og trænere råber til hinanden inde på banen. Blandt andet udbrød unge Clement Bischoff "NEEEEEJ!", da han ramte bolden helt forkert på et skud. Jacob Neestrup var heller ikke tilfreds med Orri Oskarssons duelspil på et tidspunkt, hvilket islændingen omgående fik at vide: "Orri, næste gang du kommer tæt på et Brøndby-spiller, må det godt gøre lidt ondt på ham!"

Emmanuel Yeboah fik godt og vel en halv time på banen i dag. Sjældne minutter for angriberen, der faktisk kunne have lagt op til to mål, hvis hans holdkammerater havde været lidt skarpere. Det så ok ud for Yeboah, som endda prøvede at score fra midterlinjen. 

Sådan gjorde de nye det: 
Man kan fik det første blik af Filip Bundgaard i en Brøndby-trøje i dag, og det var ikke noget dårligt syn. Han spillede ved siden af Oscar Schwartau på toppen, og de to bevægede sig fint rundt. Bundgaard viste flere gange, at han har en meget spændende teknik, og så er han særdeles pågående i sit spil. Manglede lige den sidste skarphed, men bestemt lovende fra det milliondyre indkøb.

Runar Alex Runarsson fik også chancen i FCK-buret, og det var yderst sparsomt, hvad vi så herfra. Kunne ikke rigtig gøre det store på målene, så det er ikke i dag, vi kan sige det store om ham.