• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Gang i svingdøren i OB: Skal have et par spillere mere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Janus Drachmann er kommet til, og André Rømer har sagt farvel i OB. Den endelige transferkabale er dog langtfra lagt, fastslår sportsdirektør Jesper Hansen.

Af Ole Hoffskov

Der er blevet sagt goddag og farvel i den fynske Ådal i denne uge.

Onsdag stemplede Janus Drachmann ind i OB, og her blev han blandt andre genforenet med sin tidligere holdkammerat fra FC Midtjylland, André Rømer. Det var dog for en ganske kort bemærkning.

Læs også: Jakob Michelsen før SønderjyskE-gensyn: God klub med gode mennesker

Torsdag blev Rømer solgt til Randers FC, og hans rygnummer og foretrukne plads på midtbanen er blevet direkte overtaget af Janus Drachmann. 

- Janus er en spiller, vi kender rigtig godt. Jeg havde ham i AC Horsens, og Jakob (Michelsen, red.) og Henrik (Hansen, red.) havde ham i SønderjyskE. Han er en spiller, der går forrest på banen, og vi stod i en situation, hvor vi godt kunne bruge en leder mere. Vi har en meget talentfuld trup, men der har også været nogle svipsere, og det håber vi at kunne minimere ved at tilføre en rutineret spiller som Janus Drachmann, siger OB's sportsdirektør Jesper Hansen til tipsbladet.dk.

OB har jagtet den 30-årige midtbanespiller i en længere periode, men det tog altså noget tid, før enderne kunne mødes.

- Der er altid mere end én part i sådan en situation, og det hele har lige skullet modnes lidt. Jeg tror heller ikke, det var et ønskescenarie for FC Midtjylland at miste Janus, og det har helt sikkert også spillet ind, siger Jesper Hansen.

Janus Drachmanns indtog i OB gik altså ud over André Rømer. Altmuligmanden fyldte 25 år onsdag, og det markerede holdkammeraterne ved at give ham kanel. Dagen efter kunne de give ham hånden og sige farvel.

André Rømer nåede seks uforløste måneder på Fyn

- Sådan går det nogle gange. At gå fra FC Midtjylland til OB er noget helt andet, fordi vi spiller på to meget forskellige måder. Han fik chancen til at starte med, men Kent (Nielsen, red.) valgte nogle andre, og det samme har Jakob vurderet. Det var egentlig ikke noget stort ønske for os at komme af med André, men der opstod en god mulighed i Randers, og alle parter er tilfredse, lyder det fra sportsdirektøren, der omvendt er ked af at miste en spiller, der kan anvendes på utrolig mange positioner:

- André har helt sikkert nogle kvaliteter, vi sagtens kunne få brug for i denne sæson, men efter grundig overvejelse endte det altså, som det gjorde, og det frigiver nogle lønkroner, vi nu kan bruge et andet sted.

En mand ud og en mand ind i OB betyder, at transfersituationen er nogenlunde den samme som for en uge siden. Jesper Hansen er stadig på udkig efter tilføjelser til den fynske Superliga-klub.

- Udgangspunktet er helt sikkert, at vi skal have et par spillere mere, og det arbejder vi på. Men vi er også fortrøstningsfulde i forhold til den nuværende trup, og der er lang tid tilbage af transfervinduet, så vi skal ikke fare ud og gøre noget hovedløst, siger han.

OB hentede tidligere på sommeren midtstopperen Alexander Ludwig i AC Horsens.