• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Grådkvalt Patrick Mortensen: Han afgør hele lortet

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Patrick Mortensen havde svært ved at sætte ord på det, han lige havde været en del af.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

- Jeg tror, det er først gang, jeg græder på tv...

Patrick Mortensen var i tåre, da han skulle forsøge at sætte ord på de 90 minutter, som han netop havde været en del af. Nede 0-3 til Brøndby IF hev AGF med et kvarter igen et mirakuløst comeback op af lommen, alt imens Viborg FF ikke formåede at sejre i Farum.

På den måde sikrede AGF sig bronzemedaljerne, hvilket Patrick Mortensen havde svært ved at sætte ord på efter slutfløjt.

- Det er bare helt vildt. Hold kæft en sæson og første halvleg. En rutsjebanetur af følelser uden lige. Jeg er så glad på klubben og fansenes vegne. Det er stort, siger AGF-kaptajnen til Discovery, hvorefter han forsøger at forklare miraklet.

- Vi havde ikke noget at tabe. Vi snakkede om det, da vi gik ind til pause. Vi måtte bare vise os, som de mænd vi er, og så var det vigtigt, at vi satte i pres på de rigtige tidspunkter, fordi vi blev alt for passive som første halvleg skred frem.

Indskiftningen af Jelle Duin i minut 74 spillede også en afgørende rolle.

- Så er jeg bare ovenud lykkelig for Jelle, som har haft en rigtig svær halvsæson. Han kommer ind og afgør hele lortet. Jeg under ham det så meget. Det er helt vildt.

Efter få sekunder på banen bankede han en flugter i kassen fra kanten af Brøndbys målfelt. Derefter skaffede han AGF et straffespark, som Patrick Mortensen bankede ind, hvorefter han udlignede til 3-3.

- Det betyder alt. Vi ville selvfølgelig gerne højere op, hvilket vi også gik efter. Det er bare helt vanvittigt at være nede 0-3, og så viser vi os bare fra vores bedste side i anden halvleg. Jeg er tom for ord og vanvittig stolt af holdet, lyder det afsluttende fra Patrick Mortensen, hvorefter han tilslutter sig sine jublende holdkammerater.

I afspilleren ovenfor kan du se interviewet med en grådkvalt Patrick Mortensen.