Video : Tipsbladet
Superliga

Grabara kan skifte i januar: Forbereder os på alt

FC København forbereder sig på alt i forhold til januars transfervindue og er godt klar over, hvor man befinder sig i fødekæden, siger Jacob Neestrup.

Tipsbladet på Frederiksberg.

Kamil Grabara er stadig at finde i FC København - men det er på lånt tid.

I september bekræftede “løverne”, at den polske keeperprofil rykker til Wolfsburg senest efter sæsonen. Handlen indeholder dog også en klausul, som gør, at Wolfsburg allerede i januar kan få Grabara.

I FC København er man forberedte på, at det skulle ske, siger cheftræner Jacob Neestrup og understreger dog, at det ikke er i hans hænder.

- Vi forbereder os på alt på alle positioner ud fra alle de scenarier, der er. Der er målmandsposten også en af dem - også i betragtning af det, du siger (at der en klausul i aftalen med Grabara, red.).

- Det er ikke i mine hænder, og det er ikke et fokus, jeg har. Det er der andre dygtige folk, der tager sig af, siger Jacob Neestrup til den skrevne presse efter torsdagens træning.

Hvordan vil det være at miste ham midt i sæsonen?

- Når man er en klub på vores niveau, kommer man til at sælge dygtige spillere. Der er vi i præcis samme bud som alle andre i Superligaen. Alle danske klubber sælger deres dygtigste spillere på et eller andet tidspunkt, også FC København. Det er sådan, fødekæden er, og det lever vi helt fint med, fortæller cheftræneren.

Før transfervinduet i januar åbner venter der imidlertid et travlt kampprogram for Neestrup, Grabara og kompagni. Seks kampe - heraf to i Superligaen, to i Champions League og to i pokalturneringen - venter i løbet af 18 dage.

Noget, FC København-træneren er vild med.

- For mig er det fantastisk. Vi lever og ånder for kampe. Vi havde heller ikke brug for den landsholdspause, der kom. Det havde vi måske brug for i pausen forinden, men ikke den her gang. Vi har det helt fint med at spille hver tredje-fjerde dag, og jeg vil meget hellere spille seks kampe nu her end fire eller to. Vi er glade for det program, vi har været igennem, og som venter os, lyder det.

FC København skal i den kommende weekend møde Viborg FF på udebane. Det opgør spilles lørdag.