• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

"Græsprofessor Paaske": Drop nu de koncerter!

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Græsekspert fastslår, at FC København kun får en god bane, hvis man stopper med at afholde store koncerter i Parken.

Af Ole Hoffskov

Musikken spiller lidt for godt i FC København og Parken. Det mener i hvert fald i hvert fald formanden for Groundsman Association Denmark, Karsten Paaske, der har givet et interview til Ekstra Bladet.

Grønsværen i nationalarenaen har igen-igen været udsat for hård kritik, efter at en koncert med Suspekt den 15. september har slidt en stor del af banen.

I 2023 har blandt andre Coldplay og Bruce Springsteen også underholdt foran tusindvis af mennesker på Danmarks største stadion, og det er en ganske lukrativ del af forretningen i Parken at afholde store koncerter, men hvis FC København skal have en ordentlig bane året rundt, er man nødt til at droppe koncerterne, fastslår Karsten Paaske, der i øvrigt ikke køber FCK's forklaring, at banen er blevet fejlbehandlet.

- Jeg vil i højere grad sige, at der er sket en fejldisposition. For jeg må sige, at jeg i den grad undrer mig over, at man både vil holde koncerter og spille Champions League-fodbold i Parken. Koncerter hører ikke til på en græsbane, når der samtidig skal spilles international topfodbold kort efter, siger Paaske til Ekstra Bladet.

Det er ikke første gang, at formanden for Groundsman Association Denmark er ude med riven efter græsset i Parken, og det er ikke nogen hemmelighed, at Karsten Paaske næppe er på julekort med Parkens bestyrelsesformand Allan Agerholm.

I 2022 langede FCK-bossen kraftigt ud efter Karsten Paaske, der havde givet et kritisk interview til B.T.

-  Der er rigtig mange, der har kloget sig om, hvordan man driver plæne i Parken. Inklusiv græsprofessor Paaske fra Groundsmen Denmark, B.T. journalister og alle mulige andre. Den (banen, red.) inkluderer at bruge teknologier, som jeg tror, at Groundsmen Denmark aldrig nogensinde har hørt om. Så til græsprofessor Paaske og B.T. - hvis I har lyst til at lære lidt mere om græsplæner, så kom herind. Kig, lær og få en øl sammen med os, lød det fra Agerholm.

Noget tyder da også på, at Parken ikke lige foreløbig har tænkt sig at droppe at afholde store koncerter - flere er således allerede lagt i kalenderen i 2024. 14. og 16. juni spiller Metallica i København, og ugen efter giver The Minds of 99 koncert tre dage i træk i Parken. 

På det tidspunkt er der sommerpause i Superligaen, og man må formode, at græstæppet i Parken bliver udskiftet umiddelbart efter de fem koncerter.