Video : Tipsbladet
Superliga

Graversen afslører: Derfor kunne vi få Cho

Cho Gue-sung har allerede medvind på heden, da han scorede i sin debut.

Der var egentlig ikke meget, der tydede på, at det var muligt for FC Midtjylland at hente Cho til klubben. Særligt efter et VM, hvor han scorede to mål for Sydkorea, men det endte alligevel med FCM.

Det kan midtjydernes sportschef Svend Graversen forklare årsagen til. Det sker i et interview med Viaplay.

- Der er det nogle gange, at det handler om timing. Det handler også om et projekt for spilleren og for klubben. De havde et projekt om, at de skulle ende så højt oppe i tabellen i det der forår, som kom efter vintertransfervinduet. Derfor ville de ikke sælge ham. Og dér kunne vi heller ikke være med, så det er jo godt, siger han og fortsætter:.

- Så siger de så, at nu vil de godt være med på den, og når vi har været inde i kampen i så lang tid, så er det nemmere at få startet den dialog om at få sagt til spilleren, at vi har faktisk et projekt, der virker - og det er proven til at kunne sælge spillere også til næste niveau. Det er dét han har købt ind på, lyder det fra Svend Graversen.

Endvidere kan FCM-sportschefen fortælle, at den sydkoreanske angriber allerede har overrasket dem med at være rigtig åben, og at han er en aktiv del af miljøet.

Derudover oplyser Graversen, at de i FCM har haft Cho på deres lister siden august 2022 på baggrund af den data, som de havde på ham.

Tidligere har klubbens direktør Claus Steinlein også været ude og fortælle om, at det var en spiller, som de har fået for en tredjedel af det, som han først kostede. 

Det har været klubber som Bundesliga-klubben Mainz, der også var ude efter ham tidligere.

I FC Midtjylland er der også spillere, der kan være på vej videre. Blandt andet Gustav Isaksen, som FCM nu skulle have fået et bud på. Læs mere om det her.