Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Gravesen hylder BIF-stjerner: Som at se FCK-duo

Makkerparret Frederik Alves - Jacob Rasmussen minder på mange måder om FC Københavns succesfulde stopperduo med Denis Vavro og Andreas Bjelland, mener Thomas Gravesen.

Der er rigtig mange årsager til, at Brøndby går på juleferie med en rigtig god følelse i kroppen.

Klubbene overvintrer på andenpladsen i Superligaen efter et rigtig flot efterår. I Nicolai Vallys har man efterårets profil kåret af trænerne, og så har man den næstbedste defensiv målt ud på antallet af indkasserede mål.

Særligt sidstnævnte kan en stor del af æren tilfaldes Jacob Rasmussen og Frederik Alves, der er fundet ind i et rigtig stærkt samarbejde. Thomas Gravesen er i hvert fald dybt imponeret over de to spillere, som får ham til at tænke tilbage på FC København-duoen Denis Vavro og Andreas Bjelland, som udgjorde et solidt bolværk, før Vavro blev solgt til Lazio for år siden. 

Det fortæller Gravesen til Discovery+, da snakken falder på Frederik Alves, der kom på måltavlen i weekendens 4-0-sejr over Hvidovre.

- Hvor har det været dejligt at se ham læne sig op ad Jacob Rasmussen og den vej blive en super spiller. Man kan sammenligne det lidt med Vavro og Bjelland inde i FC København, hvor Bjelland styrede det, og hvor Vavro blev solgt til FC København for uanede mængder af penge.

- Det er altid rart at have en spiller ved din side, som du kan regne med. Som du ved, at skulle jeg lave en lille fejl, så hjælper han mig. Alves har nu fået en spiller i Rasmussen, som når han laver en lille fejl, bliver der ryddet op. Så kan jeg lidt mere, for der sker ikke noget, lyder det fra Gravesen. 

Frederik Alves har været en af Brøndbys største lyspunkter i denne sæson, og han har i lang tid nu fået ros for sit forudseende og dygtige forsvarsspil. Han var lidt tid om at komme i gang på Vestegnen efter sin hjemkomst til dansk fodbold, men i efteråret har han vist sig fra sit måske højeste niveau i karrieren. 

Jacob Rasmussen kom til klubben i sommer, og han er straks gået ind og taget taktstokken fra sin position som den venstre af de tre stoppere.

Se hele analysen af Brøndby-makkerparret i afspilleren over artiklen.