Video : Tipsbladet
Superliga

Gravesen om Lyngby-krise: Dét chokerer mig mest

Magne Hoseth holdt under to måneder som cheftræner for Lyngby Boldklub, og ifølge Discovery-ekspert Thomas Gravesen fremstår den nordsjællandske Superliga-klub lige nu som en helt oplagt nedrykningskandidat.

Blot 50 dage nåede Magne Hoseth at være cheftræner for Lyngby Boldklub, før 'De Kongeblå' mistede tålmodigheden med nordmanden. 

Efter to nederlag i forårets to første Superliga-kampe er Hoseth færdig i Lyngby, og ifølge Thomas Gravesen siger fyringen alt om, hvor stort presset er i Danmarks bedste række. 

- Jeg synes, at det her er et tydeligt tegn på, hvor stort et job det er at være Superliga-cheftræner. Uanset om det er i bund-seks eller top-seks, så er det at være Superliga-cheftræner blevet et topjob. Hvis ikke dine kompetencer er i top, både i forhold til det sportslige, men så sandeligt også i forhold til mandskabspleje, så er Superliga-jobbet for stort til dig, siger Thomas Gravesen til Tipsbladet og fortsætter: 

- Jeg synes, at det er flot af Lyngby, at de handler. For du har ikke 10 chancer til at gå og kigge, om nu træneren er den rigtige, og til at sige ‘det skal nok blive godt på et tidspunkt’. Lyngby Boldklub har reageret lynhurtigt. Og så vil tiden vise, om de har gjort det rigtige.

Kan man snyde døden to gange? Det tror jeg ikke.

Thomas Gravesen
Ekspert, Discovery

Siger den lynhurtige fyring også noget om, at Lyngby ikke gjorde deres arbejde godt nok, da de ansatte Magne Hoseth?

- Ja, man kan vende den om og så sige, at nu ser vi en fodboldklub, der måske ikke har gjort benarbejdet godt nok, og måske ikke har haft de rigtige samtaler med Magne Hoseth inden man ansætter ham. Opgaven var for stor.

- Måske sagde Magne Hoseth de rigtige ting, dengang man ansatte ham, men han kunne så simpelthen ikke føre dem ud i livet, når han så var i jobbet. Det viste sig, at det faktisk er et stort, stort job at være cheftræner i Superligaen. Så ja, den går begge veje, lyder det fra Discovery-eksperten. 

Er du chokeret over, at Hoseth kun fik 50 dage i jobbet?

- Det, jeg er mest chokeret over, er Lyngbys start her i foråret. Deres start har trukket dem direkte ned i nedrykningskampen. Der er ingen luft. Der er ingenting længere, og det er to kampe, der har gjort det. Og det viser også bare, hvad Superligaen er. Det er det, jeg er mest overrasket over, siger 'Graver'.  


Ifølge Thomas Gravesen er Lyngby Boldklub lige nu en helt oplagt kandidat til at rykke ud af Superligaen. Foto: Imago

Enorm opgave i vente
Den tidligere Real Madrid-stjerne peger nu på Lyngby som en helt oplagt nedrykningskandidat. 

- Med udgangspunkt i det, jeg har set i de to første kampe under Magne Hoseth, der mener jeg helt klart, at Lyngby er blevet trukket helt, helt ind i dybet. Og især på grund af den måde, som de andre klubber dernede bider fra sig på. Der vil jeg sige, at Lyngby er helt, helt inde i den aller-allerhårdeste kerne af klubber, der kan rykke ud, siger Thomas Gravesen. 

Det står endnu ikke klart, hvem der skal afløse Magne Hoseth som cheftræner, men ifølge Thomas Gravesen er det helt essentielt, at Lyngby henter en træner med 'enorm erfaring', hvis det skal lykkes den nordsjællandske klub at undgå en nedrykning. 

- Freyr Alexandersson gjorde det jo på magisk vis i sidste sæson, hvor han sikrede overlevelse for Lyngby. På magisk vis. Kan man snyde døden to gange? Det tror jeg ikke, lyder det afslutningsvist fra Thomas Gravesen. 

Lyngby Boldklub spiller søndag klokken 14 hjemme mod Hvidovre IF.

Tipsbladet er kommet med en række bud på, hvem der kan blive Lyngbys næste cheftræner. Det kan du læse om HER

Loading Poll...