Video : Tipsbladet
Superliga

Gytkjær om kollaps: Uforklarligt og surrealistisk

De seneste par dage har været hårde i Lyngby Boldklub, men efter afskeden med Magne Hoseth og 4-2-nederlaget til Hvidovre IF vil Frederik Gytkjær ikke bruge mere energi på at kigge tilbage på de ting, der er gået galt.

LYNGBY (Tipsbladet): De har fået nærmest den værst tænkelige start på forårssæsonen, hvor det er blevet til tre nederlag og en chokerende trænerfyring. 

Og dagen efter 4-2-nederlaget til Hvidovre IF har Lyngby Boldklubs Frederik Gytkjær stadig svært ved at finde frem til, hvorfor 'De Kongeblå' kollapsede i anden halvleg mod bundproppen. 

- Vi var der ikke i anden halvleg. Vi leverede egentlig en ganske fin første halvleg, hvor vi kunne kende os selv, og vi er foran med 2-0 ved pausen, hvor vi har en fin følelse, siger Frederik Gytkjær til Tipsbladet og fortsætter: 

- Vi vidste godt, at det ville blive svært i anden halvleg, men det, der sker efter 60 minutter eller deromkring, er selvfølgelig uforklarligt på mange måder. Det er også noget, som vi har forsøgt at kigge igennem på video nu her, og det er noget, som vi har talt om som trup.

Det er klart, at det var lidt mærkeligt og lidt surrealistisk, at vi kunne levere en så solid og kontrolleret en første halvleg, og så være så væk i anden halvleg.

Frederik Gytkjær
Angriber, Lyngby Boldklub

Nedturen mod Hvidovre kom to dage efter den højst overraskende fyring af Magne Hoseth, men Frederik Gytkjær har svært ved at sige, om der er en sammenhæng mellem kollapset og det overraskende farvel til den norske cheftræner. 

- Nu er jeg ikke mental coach eller psykolog eller noget som helst andet, og derfor er det jo svært at gå ind i hovederne på folk. Men det er klart, at det var lidt mærkeligt og lidt surrealistisk, at vi kunne levere en så solid og kontrolleret en første halvleg, og så være så væk i anden halvleg. Det er jo noget, som vi må få snakket om i den her uge.

- Men det er også noget, vi hurtigt skal få lagt væk, så vi kan få fokus på det positive, som var optakten til kampen, siger Frederik Gytkjær. 


Frederik Gytkjær bragte Lyngby Boldklub foran med 1-0 på et straffespark mod Hvidovre, men oprykkerne endte med en overraskende 4-2-sejr. Foto: Imago

Vil ikke overreagere
Frederik Gytkjær har tilbragt størstedelen af karrieren i Lyngby Boldklub, og den 30-årige angriber vil ikke lægge skjul på, at den sidste uge har været en af de mest udfordrende uger i hans tid i klubben. 

- Ja, det kan du måske godt sige. Det er klart, at det selvfølgelig har været en ærgerlig situation på mange områder. Men nu kigger vi fremad, og som klub ligger Lyngby - hvis man kigger på budget, faciliteter og alle de ting - fuldstændigt, som vi skal i tabellen, hvis man kan sige det sådan.

- Så det er også vigtigt, at vi ikke overreagerer på den her bølge, vi befinder os i lige nu. Vi ligger faktisk rigtig fint, og vi går snart ind i et nedrykningsplayoff, hvor vi møder holdene omkring os. Så hvis vi er dygtige nok, så skal vi nok være i Superligaen efter sommeren også, siger Frederik Gytkjær. 

Hvordan oplevede du selv hele forløbet med Magne Hoseth, der blev fyret efter blot 50 dage?

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så gider jeg faktisk ikke komme ind på det nu. Jeg synes, at klubben og Bjelland og jeg selv har været rigtig åbne og givende til pressen omkring den situation. Så der synes jeg, at der er blevet sagt det, der skal siges. Vi kigger fremad nu. Vi kan ikke hænge os mere i det nu, siger Frederik Gytkjær. 

Er du chokeret over, at I har fået en så dårlig start, hvor I nu ligner en nedrykningskandidat?

- Vi har jo hele tiden vidst, at hvis vi ikke vandt oppe i Nordsjælland, og de andre hold så vandt deres kampe, så ville vi jo lige pludselig ligge dernede. Alle kan se tabellen. Vejle har 19 point, vi har 20 point, og de næste hold (OB, Randers FC og Viborg FF, red.) har henholdsvis 21, 22 og 23 point. Så det hele er jo tæt.

- Jeg tror, at vi har tre point op til syvendepladsen og ét point ned til nedrykningsstregen, så det er dumt at stå at tale om placeringer lige nu, siger Frederik Gytkjær. 

Men tre nederlag i træk er vel skuffende?

- Ja, der er selvfølgelig ingen tvivl om, at specielt en kamp som den i går, den skal vi selvfølgelig vinde. Når man ser på holdene og på vores kvalitet, så skal vi vinde. Det er enormt skuffende. Men sådan er det i fodbold. Nogle gange vinder du, og nogle gange taber du. Og vi skal videre.

Hvad skal I konkret gøre for at få vendt skuden nu?

- Der er jo ingen tvivl om, at vi skal have noget humør på drengen og have en rigtig god træningsuge, hvor vi får noget kvalitet ind i træningerne. Det bliver selvfølgelig en svær kamp i Parken, men vi går ind til alle kampe med det udgangspunkt, at vi kan hente noget. Og det håber jeg også, at vi kan der, lyder det afslutningsvist fra Frederik Gytkjær. 

Efter søndagens udekamp mod FC København afslutter Lyngby Boldklub grundspillet med en hjemmekamp mod Viborg FF den 17. marts.