• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League /ritzau/

Efter målshow: Haaland havde særligt ønske

Foto: Getty Images

Pep Guardiola sparede Erling Haaland, da nordmanden havde scoret fem mål, men Haaland var mere målsulten.

Af /ritzau/

Erling Haaland tangerede med sine fem mål mod RB Leipzig tirsdag rekorden for flest mål scoret af en spiller i en Champions League-kamp.

Det sidste af de fem mål scorede han efter bare 57 minutters spil, så der var mere end en halv time til at jagte endnu en scoring, som ville gøre ham endnu mere historisk.

Men Manchester City-træner Pep Guardiola valgte efter 63 minutter at skifte sin norske målmaskine ud til stående ovationer fra hele stadion for at spare ham.

Stod det til Haaland, var han dog blevet på banen.

- Jeg sagde til ham (Guardiola, red.), at jeg gerne ville score et dobbelt hattrick, men hvad kan jeg gøre, lyder det fra Haaland ifølge BBC efter kampen.

Ingen af Haalands fem træffere vil gå over i historien blandt de flotteste scoringer. Men der var så mange af dem i kampen, at City-angriberen efterfølgende ikke kunne skelne dem fra hinanden.

- Det er lidt sløret i mit hoved. Jeg kan huske, at jeg skød, men ikke at jeg tænkte, siger den 22-årige målmager.

- Min superkraft er at score mål. Skal jeg være ærlig? Ved mange af målene i dag tænkte jeg ikke. Jeg prøvede bare at sparke den i mål. Meget handler bare om at være hurtig i tanke og sparke den hen, hvor målmanden ikke står.

Mens han må dele rekorden for flest mål i en CL-kamp med Lionel Messi og Luiz Adriano, sikrede han sig med de fem mål en legendarisk klubrekord i City.

Haaland er nu oppe på 39 mål i sæsonen på tværs af alle turneringer. Det er mere end nogen anden City-spiller i historien i én sæson.

Tommy Johnson havde indtil tirsdag rekorden med 38 mål. Den rekord stod fra 1929 og frem til Haalands målfest mod Leipzig.

Med 11 Premier League-kampe, minimum to Champions League-kvartfinaler og en kvartfinale i FA Cuppen taler alt for, at Haaland kommer til at udbygge rekorden.

/ritzau/