Magtdemonstration af Haaland i Man City-debut

Erling Haaland scorede begge mål, da Manchester City indledte Premier League med en udesejr over West Ham.

35 minutter. Så lang tid skulle den norske målmaskine Erling Haaland bruge på at bevise, at han også kan score mål i den engelske Premier League.

Efter at han viste sig overraskende uskarp i sidste weekends Community Shield-opgør mod Liverpool, var Haaland spilleren, der med to mål stod bag Manchester Citys premieresejr på 2-0 i ligaen ude mod West Ham.

Haaland satte sin første engelske scoring ind på et straffespark, som han selv havde fremtvunget.

Det norske fyrtårn blev spillet fri i feltet og afdriblede målmand Alphonse Areola, der stoppede Haaland med ulovlige midler.

Areola havde få minutter forinden erstattet den skadede Lukasz Fabianski, og den indskiftede keeper kunne ikke forhindre City-føring. Haaland eksekverede sikkert langs med jorden fra 11-meterpletten.

City havde bolden meget, men det var nu ikke, fordi den forsvarende mester producerede chancer i stor stil.

Det gjorde West Ham nu heller ikke, og derfor var 1-0 helt på sin plads ved pausen.

I første del af anden halvleg blev West Ham lidt mere nærgående, men drømmen om point punkterede efter 20 minutter i anden halvleg.

Assistkongen Kevin De Bruyne sendte Haaland afsted med en fremragende dybdeaflevering, og nordmanden udnyttede sin friløber med største selvfølgelighed til føring på 2-0.

Så kunne Haaland jagte et debutant-hattrick, og det var tæt på efter 70 minutter, da Jack Grealish fandt Haalands pande ved forreste stolpe, men hovedstødet gik forbi mål.

Flere chancer nåede han ikke at få, for efter 77 minutter valgte Pep Guardiola at udskifte sin nye superstjerne.

Kort før tid gav City også debut til den engelske landsholdsspiller Kalvin Phillips, men midtbanespilleren, der er hentet i Leeds, nåede selvsagt ikke at markere sig i samme stil som den norske debutant.