• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League /ritzau/

Pres på Haaland: Jeg er ikke bekymret

Foto: Getty Images

Erling Haaland står i weekenden overfor sin Premier League-debut. Presset er stort, men nordmanden glæder sig.

Af /ritzau/

Norske Erling Haaland står søndag overfor sin Premier League-debut for de forsvarende mestre, Manchester City, efter sommerskiftet fra tyske Borussia Dortmund.

Efter at have scoret 86 mål i 89 kampe for Dortmund er forventningerne enorme, men det bekymrer ikke nordmanden.

- Det kan tage tid for folk, og for andre kommer de ind i det med det samme. Vi må se, men jeg er ikke bekymret. Sådan er livet som fodboldspiller, det må du leve med, siger angriberen i et interview med Sky Sports.

Haaland fik i weekenden ikke den optimale optakt, da han brændte en stor chance i overtiden i 1-3-nederlaget i Community Shield-opgøret mod Liverpool.

- For mig som angriber er det ikke noget, jeg kan stresse over, for hvis du tænker for meget over tingene, ender du måske med at gøre ting, som du ellers ikke ville gøre.

Manchester City-angriberen mener, at antallet af gode hold og konkurrencen i Premier League er større, end hvad han tidligere har prøvet.

Han ser det dog som en mulighed for at udvikle sig endnu mere både på og udenfor banen.

- En del af spillet er at komme udenfor din komfortzone, hvilket er noget, jeg har prøvet, og noget jeg godt kan lide, fordi du udvikler dig mere som menneske.

Når snakken falder på den forestående ligadebut, er det glæden, der fylder mest hos den 22-årige nordmand.

- At føle kampen og tempoet. Det bliver hårdt, men det er også charmen ved Premier League. Det er en smuk, hård turnering, og derfor er det den mest populære liga i verden.

I Norge fylder Premier League meget. Når Erling Haaland i weekenden formentlig får sin debut i London mod West Ham, er det derfor også noget, som han har set frem til lige siden, han var en lille dreng.

- Jeg voksede op i Norge, og der er det Premier League uanset hvad. Alle ser Premier League, og har et hold, så det er Premier League over alt andet.

/ritzau/