Comeback: Haaland netter efter otte minutter

På blandt andet et akrobatisk mål af Erling Haaland, der fik comeback, vandt Dortmund over Wolfsburg.

Borussia Dortmund kan - i hvert fald for en stund - sole sig på Bundesligaens førsteplads.

Dortmund vandt lørdagens svære udekamp mod Wolfsburg med 3-1 og bragte sig derved op på 30 point for 13 kampe. Wolfsburg dumper ned på syvendepladsen med 20 point.

Senere kan mesterholdet fra de seneste ni sæsoner, Bayern München, tage førstepladsen tilbage mod Bielefeld. Det kræver en hjemmesejr, der kan bringe Bayern på 31 point.

Hos Dortmund var der comeback til stjerneangriberen Erling Haaland, der har siddet ude med en skade den seneste måned. Nordmanden blev skiftet ind 18 minutter før tid og cementerede sejren med et flot mål.

Dortmund fik ellers den værst tænkelige start på kampen, da hjemmeholdet allerede i det andet minut bragte sig foran.

Dortmund havde netop haft et hjørnespark, da Wolfsburg stak i kontra, og på et godt indlæg fra Ridle Baku dirigerede Wout Weghorst bolden i mål med brystkassen tæt under mål.

Udeholdet havde mest spil, og i det 35. minut gav det endelig bonus på tavlen. Marco Reus blev nedlagt og fik et straffespark, som Emre Can omsatte til udligning.

Reus havde også en fod med i målet til 2-1, da han gav bolden til Donyell Malen, der tog sagen i egen hånd og scorede fra en position lige uden for feltet.

Haaland skulle dog få det sidste ord, da han havde været på banen i bare otte minutter.

Julian Brandt sendte et indlæg i feltet, og på akrobatisk vis dirigerede Haaland bolden i mål til 3-1 med ti minutter tilbage.

Ligaens nummer tre, Freiburg, skuffede med nederlaget på 1-2 ude mod Bochum.

I rundens mest spektakulære kamp vandt Hoffenheim - uden Robert Skov og Jacob Bruun Larsen i truppen - ude med 6-3 over bundproppen, Greuther Fürth.

Den tidligere Lyngby-spiller Frederik Winther fik bundesligadebut for Augsburg, som i tillægstiden scorede og fik 1-1 ude mod Hertha Berlin.

Winther fik fuld spilletid i midterforsvaret. På venstrekanten fik Mads Valentin Pedersen de første 67 minutter.