Video : Tipsbladet
Superliga

Hård dom over FCM-indkøb: Jeg ville ikke turde det

Emam Ashour startede fremragende i FC Midtjylland, men er siden dalet en smule. Han har ikke imponeret Ken Ilsø.

FC Midtjylland sagde i januar farvel til stjernerne Evander og Anders Dreyer. De efterlod et enormt hul i FC Midtjylland, og en af de spillere, som blev udvalgt til at træde i deres sko, var Emam Ashour, som FC Midtjylland hentede i slutningen af transfervinduet. 

Han blev handlet dyrt, og forventningerne var store. FC Midtjylland talte ham godt op og lagde vægt på, hvor stort det var at tiltrække en egyptisk landsholdsspiller.

Han startede som lyn og torden og scorede kort inde i sin debut mod Sporting CP. Han kom ligeledes hurtigt på tavlen i sin Superliga-debut mod Viborg, men siden har han haft det svært.

Nu kommer han også under lup hos Viaplay-ekspert Ken Ilsø, som er skuffet over den nye FCM'er.

- Når man køber en spiller for 24 millioner, så kan det godt være, at man behøver noget tilvænningstid, men jeg forventer, at man leverer fra dag et. At tyvstjæle et mål fra Simsir er ikke nok til, at man har leveret i Superligaen. 

- Han har lavet et okay mål i Europa, fair nok. Men det har slet ikke været godt nok i Superligaen. Han kunne også godt være en anelse fejlcastet. Han har spillet ude på kanten en del. Men han er ikke en spiller, som jeg ville turde, hvis jeg var træner, at sætte ind på midten. For han tager nogle kæmpe risici i sit spil fremad banen.

- Derfor tror jeg heller ikke, at FC Midtjylland lige pt tænker at ville benytte ham derinde, siger Ken Ilsø til Viaplay.

Emam Ashour kom til fra Zamalek, der til daglig spiller i hjemlandet. Inden FC Midtjylland gik på landskampspause, spillede man 3-3 mod Silkeborg, og her startede Ashour på bænken. 

Det bliver derfor også spændende at se, om FC Midtjyllands nye cheftræner Thomas Thomasberg vil bruge den nye FCM-egypter fra start. Det får vi at se på fredag, når Thomasberg får sin debut mod OB.

Se hele dommen over Ashour i afspilleren over artiklen.