• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Hackere forfalskede FCN og snød for millioner

Foto: Jan Christensen/Getty Images

En gruppe russiske hackere udgav sig for at være FC Nordsjælland og fik udbetalt millioner af Serie A-klubben Sampdoria.

Af Ole Hoffskov

FC Nordsjællands navn er blevet misbrugt i en hackingskandale i Italien. 

Flere medier i støvlelandet fortæller, at en gruppe IT-svindlere tilbage i juni lykkedes med at forfalske FC Nordsjællands legitimationsoplysninger og skabe en falsk mailkorrespondance mellem den danske Superliga-klub og Sampdoria.

Her bad hackerne forklædt som FC Nordsjælland Serie A-klubben om at udbetale rater og bonusser for Mikkel Damsgaard, som Sampdoria købte i sommeren 2020. Italienerne fik i den forbindelse oplyst et andet kontonummer end det, som hidtil var brugt i overførslerne mellem de to klubber.

Sampdoria anede uråd, fordi klubben mente, at man havde betalt FC Nordsjælland, hvad man skulle i henhold til aftalen, men alligevel lykkedes det ifølge mediet Il Secolo XIX hackerne at få 800.000 euro - seks millioner kroner - udbetalt, før Sampdoria fik stoppet svindelnummeret.

Den italienske storklub henvendte sig efterfølgende til myndighederne, og med hjælp fra russisk politi og Interpol lykkedes det at opspore en konto i Skt. Petersborg, som pengene stod på.

Fire personer er anholdt i sagen, og de venter nu på, at retssagen mod dem går i gang. Det lykkedes Interpol at fastfryse de seks millioner kroner, som vil blive tilbagebetalt til Sampdoria.

FC Nordsjælland er bekendt med sagen
Tipsbladet.dk har været i kontakt med FC Nordsjælland, der oplyser, at man ikke har fået hacket nogle af sine konti. Dermed er det i de italienske IT-systemer, at skaden er sket, og ubudne gæster har fået adgang. 

Superliga-klubben er bekendt med sagen fra Italien.

- Vi er opmærksomme på episoden, og vi har aktivt hjulpet Sampdoria i forbindelse med den. Vi kommer også til at stå til rådighed for de italienske- og internationale myndigheder, hvis de skulle ønske dette i forbindelse med opklaringen af sagen. Vi har intet at udsætte på de parter, siger Christian Wolny, kommunikationschef i FC Nordsjælland, til tipsbladet.dk.

Mikkel Damsgaard blev solgt til Sampdoria for 50 millioner kroner.