Video : Tipsbladet
Superliga

Han ligner FCKs drømmekandidat som PC-afløser

Efter FC Københavns udmelding om, at man snakker med en udenlandsk klub om at afgive sportsdirektør Peter Christiansen, kan FCK med være tvunget til at finde en stærk afløser med kort aftræk. Især én kandidat dukker skiller sig ud.

Det gav genlyd i dansk fodbold, da Kicker og flere andre tyske medier tirsdag aften fortalte, at Peter Christiansen er favorit til at blive ny sportsdirektør i Bundesliga-klubben VfL Wolfsburg.

Efter en skuffende sæson sagde Wolfsburg i april farvel til deres hidtidige topchef, Marcel Schäfer.

Og ligesom Peter Christiansens navn er dukket op i andre sammenhænge på markedet, eksempelvis engelsk klubfodbold, ifølge Tipsbladet oplysninger - ud over vinterens kobling til Saudi-Arabien - var tysk fodbold og specifikt Wolfsburg også en mulighed, der blev nævnt.

Med FC Københavns bekræftelse onsdag formiddag af, at man taler med en udenlandsk klub om at lade Peter Christiansen forlade FCK, åbner der sig også et meget vigtigt puslespil for københavnerne, der fredag aften spiller en europæisk skæbnekamp i Parken mod Randers FC om Superligaens sidste billet til Conference League-kvalifikationen.

For transfervinduet ikke bare står for døren men er reelt for længst begyndt, især for en klub af FC Københavns størrelse, der på mange områder forbereder transfervinduer både et halvt år og i nogle tilfælde længere tid i forvejen.

Især et navn dukker op som drømmekandidat: Klubbens egen tidligere tekniske direktør Johan Lange.

Foto: Alamy

Johan Lange tog fra FCK lige før, Ståle Solbakken blev fyret, og Lange har siden spillet en vigtig rolle i udformningen af både holdet men også det strategiske arbejde i Aston Villa, der toppede i dette forår med en fjerdeplads i Premier League og dermed adgang til den ny Champions League med otte runders ligaspil fra september til januar.

Lange tog sidste efterår fra Aston Villa til Tottenham til en rolle som teknisk direktør, der på mange måder minder om jobbet i Aston Villa, bare i en endnu større klub.

Den danske direktør har et stærkt bånd til FC København og ville uden videre kunne glide ind i rollen.

Ifølge Tipsbladets oplysninger vil det dog være endog særdeles svært at få Lange forhandlet fri af Tottenham og overtalt til at forlade en Premier League-topklub med ambitioner om Champions League, titler og udvikling af ungdomsarbejde i verdensklasse.

Et arbejde, som Lange kommer til at spille en stor rolle i, for slet ikke at tale om, at Tottenham er en af verdens største klubber med et spritnyt stadion og et af engelsk fodbolds bedste træningsanlæg, som det danske landshold lånte under EM-slutrunden for tre år siden.

Det ligger i kortene i FC København, at der skal komme en afklaring af situationen omkring Peter Christiansen i løbet af nogle dage – med 2023/24-sæsonen på hæld og et transfermarked, der reelt allerede drøner derudaf med snakke, sonderinger og forhandlinger, er der ikke megen tid at spilde, hvad end løsningen bliver.

Tipsbladet har været i kontakt med FC Københavns presseafdeling, hvor man ligesom i onsdagens udmelding henholder sig til, at der ikke er yderligere kommentarer, før der er afklaring i samtalerne med en udenlandsk klub om Peter Christiansen.