Video : Tipsbladet
Superliga

Han skal sparke guldet hjem til FC Midtjylland

På fredag vender Superligaen tilbage fra vinterhi, og det er derfor blevet tid til at sætte de 12 hold under lup. Her er FC Midtjylland

Transfers: 
Ind

Victor Lind (IFK Norrköping, retur fra leje)
Valdemar Byskov (CD Mafra, retur fra leje)
Victor Bak (CD Mafra, retur fra leje)
Alhaji Kamara (Randers)

Ud: 
Nikolas Dyhr (San Louis)
Victor Lind (Vejle Boldklub, lejeaftale)
Iver Fossum (Kortrijk)

Træningskampe:
FC Midtjylland - AaB 1-4
BK Häcken - FC Midtjylland 2-4
FC Midtjylland - FC Fredericia 7-0
FC Midtjylland - Molde FK 2-1
FC Midjtylland - Frederikstad 0-1
Esbjerg fB - FC Midtjylland 6-0

Bud på idealopstillingen (4-4-2):
Jonas Lössl - Joel Andersson, Sverrir Ingi Ingason, Mads Bech Sørensen, Paulinho - Dario Osorio, André Rømer, Kristoffer Olsson, Oliver Sørensen – Aral Simsir, Gue-sung Cho

Artiklen fortsætter efter billedet ... 


Aral Simsir har været brandvarm i opstarten. Ligger det helt store gennembrud og venter i foråret? Foto: IMAGO / Zuma Wire

Status:
Man skulle lige blinke en ekstra gang med øjnene, da Thomas Thomasberg hentede Alhaji Kamara hos sin tidligere arbejdsgiver, Randers FC. Og det har da heller ikke været til at blive klog på FC Midtjyllands pre-season, der bedst af alt kan beskrives som en pose blandede bolsjer. Ulvene fra Heden har lidt store nederlag, men samtidig vundet lige så store sejre. 

Styrker:
Offensiven. Evnen til at lave mål. FC Midtjylland er - sammen med FC København - det mest scorende hold i Superligaen. Og det siger ikke så lidt, når man kigger på, hvilke spillere Jacob Neestrup har at råde over til de forreste pladser i FCK. Og man er ikke bare afhængige af topscorer Gue-sung Cho, der godt nok er holdets topscorer med otte mål. Nej, Oliver Sørensen, Dario Osorio, Ola Brynhildsen og Franculino står hver især noteret for mindst fire mål, og det virker til at Aral Simsir har tænkt sig at lege med til foråret bedømt ud fra hans imponerende opstart. 

Svagheder:
Det er svært for alvor at være ude med riven efter et hold, der sluttede efteråret så stærkt af, som de gjorde. Skal man alligevel lede efter hår i suppen, skal man lede i midterforsvaret. I første del af efteråret sejlede det i den bagerste kæde, hvor Pablo Ortiz, Stefan Gartenmann og Juninho fx. startede inde i et nederlag på 3-0 i Farum. Siden har det dog set bedre ud, men Mads Bech Sørensen og Sverrir Ingi Ingason, der ligner det foretrukne midtstopper-par, har stadig til gode for alvor at bevise, at de kan lukke af bagtil, når mesterskabet skal placeres i slutspillet og modstanden bliver hård. 

Han bliver vigtig:
Her er der ikke meget at rafle om. Gue-sung Cho. Den sydkoreanske spydspids har slået sit navn fast som en af Superligaens bedste angribere, hvis ikke den allerbedste. Om det har været på straffespark, hovedstød eller en iskold inderside, så ved han, hvor målet står. Og Thomas Thomasberg får brug for én, der ved, hvor målet står, hvis han skal drømme om et dansk mesterskab. Cho er ligeledes et plausibelt bud på en kommende topscorer i Superligaen. 

Hold øje med:
Aral Simsir. Vi har set glimt af, hvor vanvittigt et topniveau den vævre og driblestærke dansk-tyrker har. Blandt andet med en kandidat til årets mål mod Vejle. Der har dog været langt mellem snapsene, hvorfor målet mod Vejle tæller halvdelen af alle hans mål i efteråret. Simsir virker dog til at have skærpet måløjet frem mod foråret. I hvert fald har han været FC Midtjyllands helt store oplevelse i pre-season med fire mål på fire kampe. 

Spørgsmålstegnet:
Hvorfor? Fristes man næsten til at spørge. Købet af Alhaji Kamara kom bag på det meste af fodbolddanmark, da man skulle mene, at FC Midtjylland allerede råder over minimum to angribere med mål i støvlerne i form af Gue-sung Cho og Franculino. Omvendt har Thomas Thomasberg et indgående kendskab til Alhaji Kamara fra deres fælles tid i Randers, og det skal derfor blive spændende at se, hvad han har tænkt sig med Kamara. 

Premiere:
Brøndby - FC Midtjylland, søndag den 18. februar.