Foto: Alamy
Superliga

Har prøvet det før: Sådan fejrer man en derby-sejr

Brøndby IF vandt det københavnske derby mandag eftermiddag og fører dermed Superligaen. Verdens Lækreste Superliga tager jer denne gang igennem en spændende og dramatisk runde, og der er prominent gæst i studiet.

Drama for alle pengene!

Superligaen er tilbage efter en mindre pause, hvor der i stedet blev spillet landsholdsfodbold, men det var også noget af en retur.

Randers tævede Lyngby med 6-2, og rundens største kamp blev spillet i Parken, hvor Brøndby IF scorede sent og vandt det københavnske derby, så man nu fører Superligaen og er guldfavorit.

Og alt dramaet og runden vender de i Verdens Lækreste Superliga.

Her er Amanda Bodenhoff vært og med Benjamin Leander som fast deltager. Denne gang er der prominent besøg, da Kasper Fisker gæster studiet og fortæller om sit syn på runden og det københavnske derby.

Fisker spillede blandt andet i Randers og Brøndby, så han har selv erfaring med at spille og vinde et derby.

- At vinde et derby er fedt. At komme i fjendeland og tage det hele med hjem og blive derinde - der er jo det med Brøndby-fansene, at når de vinder, er de dem, der kommer sidst ud, så har man hele Parken for sig selv.

- Jeg var så heldig, at jeg vandt mine fire første derbys. Det første i Parken, hvor vi vinder for første gang i 13 år. Det var en vild oplevelse. Vi fester jo og går amok i Parken, og da vi er med bussen på vej til Brøndby Stadion, får vi at vide, at der var mødt nogle op derude, så vi måtte ud og klappe lidt.

- Vi spillede mange kampe i den periode, så vi skulle hjem og restituere, men da vi så kom derud, var der proppet med mennesker, der var fyrværkeri og en fire-fem tusinde mennesker på Brøndby Stadion. Det var bare et helt almindeligt derby, det var ikke sådan, at vi lå nummer to eller et. Det viser bare, hvor meget det betyder. Det gør det bare endnu federe at vinde, siger Kasper Fisker i Verdens Lækreste Superliga og forklarer, hvordan han forestiller sig, at Brøndbys spillere tirsdag har fejret sejren:

- Vi fejrede det med en enkelt øl i bussen, og så er det jo ellers op, og så står den på træning dagen efter.

- Jeg er ret sikker på, at der ikke har været mange af de Brøndby-spillere, der er ude og feste. Det kan godt ske, at de gamer og får en enkelt øl, fordi de alligevel ikke kan sove, sådan er det tit, fordi adrenalinen pumper. Nu var det en tidlig kamp, så jeg tænker, de har fejret det med et par øl, og så var det hjem. Nu er det jo sådan, at Brøndby står i en unik situation, og det synes jeg, man kan mærke, at spillerne ved. Og at de på ingen måder tager noget for givet, men tværtimod arbejder på at blive endnu bedre.

Brøndby IF fører Superligaen foran FCM med to point, mens der er fem point ned til FC København på tredjepladsen.

Se hele afsnittet af Verdens Lækreste Superliga i afspilleren øverst til denne artikel.