Video : Tipsbladet
Superliga

Har samme læge som Bardghji: Træt af de her vægge

AGF's Kevin Yakob nærmer sig så småt at kunne spille fodbold igen.

FREDENSVANG (Tipsbladet): Kevin Yakob har været ude på græsset på træningsanlægget, ja allerede i vinter var han, under kontrollerede forhold, på græs i Dubai.

Men i dag foregår genoptræningen inden for i AGF's styrketræningslokale, og selv om den unge AGF-midtbanespiller selvfølgelig passer træningen og har den tålmodighed, lægerne og fysioterapeuterne beder ham om at have, længes han ud i solskinnet.

Og følelsen er utvivlsomt gengældt fra AGF's trænerstab og fans, der med rette ærgrede sig sammen med den unge svensker, da han sidste sommer fik en alvorlig korsbåndsskade.

En Kevin Yakob i god form havde med garanti været en hjælp for AGF i den forgangne sæson, men det varer lige lidt endnu, fortæller svenskeren, der forsøger at bevare tålmodigheden lidt endnu.

- Det har varet et år nu. Jeg vil gerne tilbage hurtigst muligt, men jeg lytter også til mit knæ. Det føles godt og reagerer godt. Men jeg vil ikke stresse, jeg vil hellere være 100 procent og så vente den smule ekstra, siger Kevin Yakob.

- Der har været lidt problemer og bump på vejen. Men jeg tror ikke, jeg er langt fra at være tilbage, og håber på snart at være tilbage på banen.

Som det ofte sker i tilfælde med alvorlige knæskader hos især spillere i toppen af Superligaen, fandt AGF en velrenommeret læge til at fikse Kevin Yakobs knæ, og den unge svensker, der spiller for Iraks landshold, føler sig i trygge hænder.

- Jeg fik min operation i London af Dr. Andy Williams. Han har opereret mange Premier League-spillere, og det var også ham, der opererede Roony Bardghjis knæ. Jeg er i gode hænder, men knæet reagerer, som det vil. Og hvis det så behøver mere tid, er det sådan.

- Jeg troede, det ville tage en sæson, og så ville jeg være tilbage. Jeg havde ikke rigtig tænkt, at der kunne komme de forhindringer, der har været, fordi jeg har prøvet det en gang før. Jeg tænkte 'det gør jeg bare igen'. Det har så varet lidt længere, og det har været svært. Men jeg tror på mig selv og mine muligheder. Og at jeg vil gøre gode ting for klubben, uanset hvor længe, jeg er ude. Men det er da svært, når det er sommer, alle løber rundt derude og spiller, og jeg vil bare gerne være del af det. Jeg er træt af vores 'gym' og de her fire vægge, siger Kevin Yakob.

Midtbanespilleren har spillet i Sverige for BK Häcken og IFK Göteborg foruden en kort lejeaftale hos den lille Göteborg-klub Utsiktens BK, før han kom til AGF i 2022.