Video : Tipsbladet
Superliga

Har Superligaens rigeste ejer: Stærkere næste år

De købte spillere for 200 millioner kroner sidste år, og til sommer forventer FCM-træner Thomas Thomasberg, at truppen bliver endnu stærkere.

IKAST (Tipsbladet): FC Midtjylland har seks voldsomt interessante uger foran sig, hvor den ambitiøse Superliga-klub kan blive alt fra dansk mester til treer eller måske endda firer, hvis man går i stå og FC Nordsjællands forbedrede mandskab kommer bragende.

Søndag aften giver en strømpil, der vil noget for midtjyderne, når de møder FC København hjemme i Herning.

Spillet har ikke klikket nær så godt eller nær så ofte som i de tre efterårsmåneder.

Men uanset udfaldet af sæsonafslutningen står FC Midtjylland på papiret godt med en stærk ejer i Anders Holch Povlsen og hans selskab Heartland, der ser ud til at have den økonomiske styrke til at skubbe FC Midtjylland yderligere frem i fodboldhierarkiet med investeringer i infrastruktur, specialister og ledere.

Og så lader det også til, at midtjydernes sportslige afdeling med rette kan forvente, at man ikke længere er nødt til at sælge spillere for at få regnskabet til at hænge sammen eller betale regningerne, som klubben især var nødt til indtil Matthew Benhams opkøb i 2014 men også i flere sæsoner efter.

- Jeg har en idé om, hvad vi gør på transfermarkedet til sommer. Jeg har en god formodning om, at vores hold er stærkere, hver gang vi lukker et transfervindue, og det gælder også de næste vinduer, siger FC Midtjyllands cheftræner Thomas Thomasberg til Tipsbladet.

- Efter min mening har vi ikke nogen spillere i truppen, der er færdige med at lære i FC Midtjylland eller med at opnå det, de kan her i klubben. Der er ingen som Gustav Isaksen, der var bygget op til at skifte væk og skulle prøve noget nyt. Evander var nok også i den kategori. De spillere, vi har nu, kan stadig lære og vinde noget med FC Midtjylland.

Oliver Sørensen (til venstre) kunne være en spiller, der kommer tilbud på i sommerens transfervindue, men med tårnhøje Europa-ambitioner og et mål om guld hjemme i Superligaen vil FCM sandsynligvis strække sig langt for at holde på truppen, nu hvor man ikke pinedød skal sælge spillere længere.

- Jeg kan jo ikke afvise, at der kommer tilbud, hvor vi ender i en situation, hvor spilleren ikke kan og skal holdes tilbage. Der kan komme en klub, der byder så meget på en af vores gode spillere, at vi er nødt til at tage stilling til det

- Men med den måde, vi agerer, tror jeg, vi står stærkere efter næste transfervindue. Det gælder også en række af vores profiler, som jeg tror vil stå endnu stærkere i næste sæson. Og så er klubben godt forberedt, hvis der kommer tilbud. Derudover er vi klar til at få det flow i truppen, der altid skal være.

Og så betyder det vel en del at have et så økonomisk stærkt ejerskab, som I har fået?
- Ja, det hjælper helt bestemt.

FC Midtjylland lader sandsynligvis backen Paulinho gå i et salg til udlandet til sommer og måske et par spillere til omkring startopstillingen, dog ikke nogen af de mest attraktive.

FC Midtjyllands ejer Anders Holch Povlsen og hans familie står i spidsen for Bestseller-koncernen og var landets næstrigeste efter Lego-familien Kirk Kristiansen i Økonomisk Ugebrevs oversigt i 2023.

Opgjort på formue er FC Midtjylland-ejerskabet Superligaens mest velhavende foran FC Nordsjællands ejere i familien Mansour. Også OB har en finansielt ekstremt stærk ejer i L'Easy-milliardæren Niels Thorborg.

Læs mere om Superligaens ejere her, og se hvilke klubber, der reelt er til salg.