Video : Tipsbladet
Superliga

Hattrick-helt forlod kæmpeklub: Sådan blev det FCM

FC Midtjylland har en ny teenagehelt i Franculino, der torsdag aften scorede hattrick mod Omonia Nicosia.

Hvordan kan det være, at 19-årige Franculino Djú nu spiller fodbold for FC Midtjylland og i sine to første gældende seniorkampe har scoret fire mål?

Den unge forward, der er fra Guinea-Bissau og også har portugisisk statsborgerskab, har haft en vild uge med debutmål mod Vejle og så torsdag aftens hattrick mod Omonia Nicosia i en 5-1-sejr til FC Midtjylland.

Vejen til spilletid er indtil videre farbar, efter FC Midtjylland solgte Gustav Isaksen til Lazio for over 100 millioner kroner, og at FC Midtjylland i klubbens 24-årige historie såvel som de seneste år har givet mange unge spillere chancen er noget, angriberen og hans bagland bed mærke i, da FC Midtjylland bød sig til.

- Jeg vidste, at det er et stort hold, og at de er gode til at hjælpe og udvikle unge spillere. Derfor valgte jeg FC Midtjylland, siger Franculino Djú, der også blev spurgt, hvordan det var at falde til i Danmark.

- Jeg synes ikke, det er så svært. Jeg har brasilianske kolleger her, der hjælper mig med at falde til, siger Franculino Djú, der også forstår noget engelsk men ikke taler det så meget endnu.

- Alle har været rigtig gode til at hjælpe. Det har gjort det hele nemmere, siger Franculino Djú.

- Det var en god kamp, og jeg har lært meget af mine holdkammerater. Jeg håber, det bliver ved, og jeg vil fortsætte arbejdet og hjælpe holdet, sagde forwarden, mens en bekendt holdt en stor buket blomster og den kampbold, forwarden skulle have med hjem efter sit hattrick.

(Artiklen fortsætter under billedet)

At Franculino Djú endte i FC Midtjylland hænger også sammen med, at FC Midtjyllands vicesportschef Ove Pedersen i et par år har holdt særdeles grundigt øje med portugisisk fodbold, hvor Franculino spillede i Benficas ungdomsafdeling.

Midtjyderne var via Ove Pedersen hurtigt på pletten, da forwarden ved nytår havde seks måneder tilbage på kontrakten i Benfica, og til den portugisiske kæmpeklubs enorme fortrydelse lykkedes det altså Ove Pedersen og FC Midtjylland at overtale Franculino til et skifte til Danmark.

Udefra så det oplagt ud, at Franculino skulle spille for FCM's nye samarbejdsklub Mafra, der spiller i samme næstbedste række som Benficas reservehold, hvor Franculino ellers skulle have optrådt.

Men skiftet har efter Tipsbladets oplysninger vakt stor vrede i Benfica, der som Portugals største og mest magtfulde klub og kultur-institution ikke er vant til, at andre klubber tager de spillere, Benfica vil have eller holde på, og da slet ikke klubber af lagt mindre statur og status som FC Midtjylland.

Ergo ville et lejemål til Mafra give en masse ballade og omtale for angriberen i Portugal, hvilket næppe ville være en hjælp i tilvænningen til at spille seniorfodbold.

FC Midtjylland har også hentet 16-årige Alamara Djabi fra Benficas ungdomsafdeling, en spiller der er venner med Franculino og ligeledes ses som et stort talent.

FC Midtjyllands samarbejde med den portugisiske klub Mafra vækker stor opsigt – læs hele Tipsbladets artikel om multiklub-samarbejder og FC Midtjyllands nye setup i dagens fysiske udgave af Tipsbladet.