• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Helenius græd, da han fik besked om mulig AGF-exit

Foto: Jan Christensen / Getty Images

Da Nicklas Helenius fik beskeden om, at han kunne forlade AGF, brød han ud i gråd, for han havde drømt om så meget mere i klubben.

Af Jacob Quvang

Når Silkeborg mandag aften møder AGF i Superligaen, så kunne det sagtens have været med klubbens frontangriber Nicklas Helenius på det andet hold. 

Han blev nemlig hentet i AGF tilbage i januar, og her havde han en stor drøm om at slå igennem i klubben. Så stor, at at han brød ud i gråd, da han fik beskeden om, at de gav ham muligheden for at skifte til en anden klub. Det fortæller han i et stort interview til Jyllands-Posten. Helenius fik nemlig ikke særlig mange kampe for AGF til at bevise sit værd.

- De sagde, at jeg meget gerne måtte blive i AGF, men Alexander Ammitzbøll kom hjem fra lejeophold i Norge, og de havde lejet Mathias Jørgensen, og de ville ikke forhindre mig at finde en ny klub. Da jeg gik ud fra kontoret, brød jeg i gråd. Det var en kæmpeskuffelse for mig. Jeg havde givet så meget, arbejdet så hårdt og også præsteret. Hvorfor havde jeg ikke fået lov til at vise det hen over fem-seks kampe? Det var den skuffelse, jeg havde i mig. Jeg kunne have gjort det i AGF, fortæller han til mediet.

Han beskriver sig selv som "fuldstændig færdig" i perioden efter, og at han nærmest ikke kunne træne efterfølgende. Han fortæller også, klubbens daværende sportschef Peter Christiansen, der hentede ham til klubben, godt kunne lide ham, og at han nok stadig ville være i klubben, hvis "PC" også var der. 

Han fortryder dog intet i AGF, og han er ufattelig glad for sin tid i klubben, da den ifølge ham hjalp ham tilbage som fodboldspiller. Han ville også ønske, at han havde spillet flere kampe sammen med Patrick Mortensen, da de to angribere havde en god forståelse af hinanden. 

I aften møder de dog hinanden på to forskellige hold, og der er ingen tvivl om, at det bliver med en top-tændt Helenius, der vil bevise, at AGF tog fejl ved ikke at satse på ham. 

I alt nåede han at score fem mål i 44 kampe for AGF, men mange af disse kampe var som indskifter. Efter skiftet til Silkeborg har han scoret 24 mål i 51 kampe. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020