• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Helt vildt: Superliga-komet knuser verdensstjerner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Alexander Lind har været skarp i denne sæson - rigtig skarp. Kigger man på hans tal, så er det med god grund, at han kan kalde sig suveræn Superliga-topscorer.

Af Jacob Quvang

Alexander Lind har gang i en fuldstændig vanvittig sæson for Silkeborg, der med skarpe Lind er rykket helt op på andenpladsen i Superligaen. 

Han er lige nu suveræn Superliga-topscorer, og alt, hvad han rører ved, bliver til guld. Kent Nielsen kunne efter 2-0-sejren over Viborg i søndags - der i øvrigt kom efter to mål af Lind - fortælle, at den brandvarme bomber er den mest effektive angriber, han nogensinde har arbejdet med, og tallene bakker den påstand ganske glimrende op. Når Lind afslutter, så er det nemlig ofte en rigtig god idé, og det, han gør, formår de største stjerner i Europa end ikke at være i nærheden af at gøre efter.

Tipsbladet har allieret sig med SpilXperten, som har analyseret de største ligaer i Europa, MLS og Saudi Arabien for at danne et billede af, hvor skarp Alexander Lind er. Tallene taler deres tydelige sprog - ingen er i nærheden af ham. 

Lad os starte med hans scoringsprocent - det vil sige, hvor mange af hans afslutninger, der ryger i kassen. Her kan Lind prale med at have scoret ni gange på 16 afslutninger. Det svarer til en scoringsprocent på lige over 56. De næstbedste på listen har alle flotte tal, men er ikke i nærheden af Alexander Lind.

Stuttgart-fænomenet Serhou Guirassy, der allerede har nettet ti gange i Bundesligaen har gjort det på 22 forsøg. Det giver en scoringsprocent på 45,5. Samme procentdel kan Alvaro Morata fra Atletico Madrid og Tyler Wolff fra Atlanta United prale med, da de begge har scoret fem gange på 11 skud i denne sæson. 


Foto: Getty Images

Danske Jonas Wind er også blandt de mest effektive, da han scorer på 41,7 procent af alle sine skud. Han har nettet fem gange på 12 forsøg i denne sæson. Udover Alexander Lind kan Roony Bardghji, der scorede to gange mod Brøndby senest, også prale over at være blandt de mest skarpe spillere i denne sæson. Han har scoret seks gange på 16 afslutninger. 

Til sammenligning har verdensstjernen Erling Haaland "blot" nettet otte gange på hele 31 afslutninger, og Kylian Mbappés facit er syv mål på 21 skud.

Linds vilde tal kommer også til udtryk, når man ser på, hvor mange af hans skud, som rammer kassen. Her er det 13 ud af 16 forsøg, som har været indenfor målrammen, hvilket svarer til mere end 81 procent. Også her sætter han -  ikke overraskende - alle andre til vægs.

Man forstår, hvorfor Silkeborg lige nu føler, at de har en sand guldfugl i truppen. Nu handler det for dem om at blive ved med at holde Lind varm.

Ligaerne, der er inkluderet i undersøgelsen er: 3F Superligaen, Premier League, Championship, Ligue 1, Serie A, Bundesliga, Eredivisie, Allsvenskan, Eliteserien, Primeria Liga, Jupiler Pro League, Premiership (Skotland), Saudi-Arabien, MLS. Derudover skal en spiller minimum have scoret fem ligamål i denne sæson.