• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

BIF sender forsvarsspiller til SL-konkurrenter

Foto: Randers FC

Brøndby IF og Randers FC er blevet enige om en transfer for forsvarsspiller.

Af Kenneth Jensen

De har sagt farvel til Hjörtur Hermannsson og Anthony Jung, og så er de i gang med at sælge Andreas Maxsø til russisk fodbold.

Og nu er endnu en forsvarsspiller fortid i Brøndby IF - klubben har netop annonceret, at man har solgt midterforsvarer Joel Kabongo til Randers FC.

Kabongo, 23 år, havde et halvt år igen af sin aftale med Brøndby, og i Randers har han fået en treårig aftale.

Forsvarsspilleren var på vej mod en lovende karriere i Brøndby, men han blev alvolrigt skadet i 2019 og har siden ikke været tæt på fast spilletid i klubben fra den københavnske Vestegn.

Siden foråret 2019 er det ikke blevet til et eneste Superliga-minut.

Med tanke på de mange forsvarsspillere, der enten har eller er tæt på t forlade BIF, siger det lidt om, hvor Kabongo stod i hierarkiet, at man sælger ham på nuværende tidspunkt.

- Det føles rigtig godt. Jeg er sikker på, at det er det rigtige for mig at skifte til Randers FC. Jeg har snakket med klubben i længere tid, så jeg er virkelig glad for, at vi endelig kan få lov til at sætte underskriften, siger Joel Kabongo i en pressemeddelelse:

- Randers FC virker til at have et rigtig godt sammenhold, og jeg kan lide den måde, de spiller på. De går hårdt til den, men de spiller god fodbold på samme tid. Så jeg tror, det er en spillestil, som passer rigtig godt til mig, og som jeg kan bidrage 110% til. Jeg er en spiller, som vil komme ind med power og vise, at Randers FC skal sgu være med helt oppe i toppen. Fordi jeg synes virkelig, at Randers har et rigtig godt hold, og jeg er glad for, at jeg kan få lov til at være med på den rejse.

Den tidligere U21-landsholdsspiller kan ifølge Randers-direktør Søren Pedersen blive et stort aktiv i klubben.

- Joel passer perfekt ind i Randers FC-DNA'et. Han er en dygtig fodboldspiller, som arbejder stenhårdt. Joel har i min optik et stort og uforløst potentiale, som vi håber at kunne udfolde her i Randers. Han forstærker vores trup øjeblikkeligt forud for efterårets mange kampe i både ind- og udland, og han kan blive et rigtig stort aktiv for vores klub, siger han.

Kabongo kan allerede få debut i den kommende Superliga-runde mod AGF.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020