Video : Tipsbladet
Superliga

Her adskiller FCM sig fuldstændig fra BIF og FCK

Når det kommer til spillestil, er FC Midtjylland markant anderledes end Superligaens øvrige tophold.

Superligaen byder på et brag af en guldduel i denne sæson. I skrivende stund er der FC Midtjylland, Brøndby IF og FC København inden for tre point i toppen af rækken.

Det er blot femte gang i Superligaens historie, at hele tre hold har hentet minimum 33 point efter 17 runder. Så ja, det er også tre gode hold, der udgør topduellen i ligaen.

Men på et punkt er FC Midtjylland noget nær den diametrale modsætning af Brøndby IF og FC København. Det viser tal fra Opta, som Tipsbladet har fået i forbindelse med starten på Superligaens forårssæson.

Thomas Thomasberg og FC Midtjylland er nemlig et af de mest direkte hold i ligaen.

Når man kigger på angrebssekvenser med minimum 10 afleveringer, har kun Lyngby Boldklub og Vejle Boldklub haft færre end FC Midtjyllands 125 sekvenser.

Superligaens to andre guldduellanter, Brøndby IF og FC København, har næstflest og fjerdeflest med henholdsvis 244 og 265 angrebssekvenser med minimum 10 afleveringer. Flest af den type angreb står FC Nordsjælland for med hele 326 af slagsen.

Den anderledes spillestil afspejler sig også, når man kigger på, hvor mange lange afleveringer holdene laver. Kun 9,3 procent af FC Københavns og kun 11,1 procent af Brøndby IF’s afleveringer er lange, mens tallet for FC Midtjylland er 15,6 procent. I Superligaen er der kun tre hold, der laver lange afleveringer oftere end FC Midtjylland.

Mens deres angreb ikke byder på mange korte afleveringer, er “ulvene” til gengæld også det Superliga-hold med flest bolderobringer på de sidste 40 meter af banen.

Og det hele fungerer altså for FC Midtjylland. Det vidner deres resultater om, men også det faktum, at de har tilladt færrest skud imod i Superligaen med 152 og er kommet til tredjeflest afslutninger med 249.

Det er stærke tal for en titeludfordrer, lyder det fra Opta, som dog påpeger, at det kan blive et problem mod hold, der vil lade FC Midtjylland have bolden.

FC Midtjylland har dog også overpræsteret markant ifølge Optas data i denne sæson. Se blot tabellen nedenfor, hvoraf det fremgår, at "ulvene" har fået 5,3 point flere end forventet.

FC Midtjylland indleder foråret med et topbrag mod Brøndby IF søndag aften.