Her er Brøndbys klare brud på reglerne
Illustration
Superliga

Her er Brøndbys klare brud på reglerne

Der kan næppe være den store tvivl om, at Brøndby har lavet en bommert i Kasper Kusk-henvendelsen.

Brøndby har via sportschef Per Rud blankt indrømmet at have forhørt sig hos Kasper Kusk eller spillerens agent i forhold til muligheden for at komme at skifte til brøndby. 

Det har fået AaB-sportschef Allan Gaarde på mærkerne, da det er i strid med de regler, der er vedtaget i FIFA-regi og som altså også gælder i Danmark.

- Vi har ikke hørt noget fra Brøndby, og det er det væsentlige i dette. Når vi ikke har det, og hvis Brøndby har været i kontakt med Kusk og hans agent, er det både et brud på vores interne regler og Fifas, siger Allan Gaarde til Jyllandsposten.

Og reglerne er ganske klare. 

I FIFAs Regulations for the Status and Transfer of Players art. 18.2, står der følgende:

18.2 A club intending to conclude a contract with a Professional must inform his current club in writing before entering into negotiations with that Professional. A Professional shall only be free to conclude a contract with another club if his contract with his present club has expired or will expire within six months. Any breach of this provision shall be subject to appropriate sanctions.

Direkte oversat slår reglerne fast, at når en klub vil forhøre sig om en spiller, skal det foregå ved først at kontakte spillerens nuværende klub, inden der kan åbnes for forhandlinger med spilleren selv. Det er først tilladt for en klub at kontakte en spiller, hvis spillerens er uden kontrakt eller i gang med de sidste seks måneder af den nuværende kontrakt. 

I regulativet hedder det også at: Enhver overtrædelse af reglerne skal resultere i sanktioner.

Da Kasper Kusk har kontraktudløb med AaB i sommeren 2015, må Brøndby under ingen omstændigheder tage kontakt til spilleren uden først at have informeret AaB først. 

Det har endnu ikke været muligt at fange Brøndbys sportschef Per Rud for en kommentar.