Video : Tipsbladet
Superliga

Transferdrama? Her er Eriksens fremtidsmuligheder

Den danske landsholdsspiller står formentlig foran et klubskifte til sommer.

Det er meget lidt spilletid, som den danske landsholdsstjerne Christian Eriksen efterhånden får i Manchester United.

Så spørgsmålet er, om ikke det til sommer er ved at være tid til at se på, om han skal skifte klub.

I hvert fald vil der være godt med interesse for midtbanespilleren, som både kan have muligheder i Danmark, England såvel som resten af Europa.

DE SANDSYNLIGE

Manchester United:
Ja, det er kedeligt. Og ja, der er ikke meget spilletid fremadrettet. Men det er muligt, at den danske landsholdsspiller siger "fint, jeg tager, hvad jeg kan få" til Erik ten Hag og ledelsen i United i forhold til spilletid og i stedet for at skifte væk fra Manchester til sommer, vælger han at tage et år, hvor han ikke er i idealopstillingen. Eriksen har kontrakt frem til sommeren 2025, tjener ganske givet en lækker hyre, og så er familien måske også faldet godt til i det engelske.

Brentford:
Nu skal Thomas Franks tropper lige sikre overlevelse i Premier League, men hvorfor ikke tage en ny tørn i den lille klub? Eriksen var en helt, da han efter sit kollaps i Parken vendte retur til fodbolden hos Brentford og spillede en rigtig god halvsæson, inden han kom til Manchester United.

I Brentford vil Eriksen være fast mand og have gode danske legekammerater, som han også kan ses med uden for grønsværen. Samtidig har han og familien tidligere boet i London, hvorfor han hurtigt bør være i stand til at finde sig til rette.

DE OVERRASKENDE

AFC Ajax:
En anden god kending af Christian Eriksen. Han genoptrænede i Ajax efter sit kollaps i Parken, og så var det også i Ajax, at seniorkarrieren tog fart. Eriksen var en stjerne, inden han blev solgt til Tottenham, og Ajax har tidligere vist interesse for Eriksen, ligesom Ajax tidligere har taget gamle legender tilbage.

Men vil Eriksen til Ajax? Amsterdam-klubben er i en historisk krise - både på ledelsesgangen og på banen. Vil Eriksen være en del af det? Vil han være med til at genopbygge klubben og holdet? Det er langt fra sikkert.

OB:
Det er sandsynligt, at Christian Eriksen en dag vender hjem til Danmark og bor. Hans hustru er også dansk, og Eriksen har også hus i Danmark. Spørgsmålet er bare, om det bliver som aktiv, at han vender retur?

Skulle Eriksen til sommer være frisk på at komme hjem, vil der være masser af interesse for ham fra de største danske klubber, men OB, hvor han spillede som ungdomsspiller, bør have en chance. Eriksen har i hvert fald tidligere gjort det klart, at det vil være oplagt at slutte karrieren i OB. Det kræver nok bare, at fynboerne holder sig i Superligaen, og så kræver det, at Eriksen går markant ned i løn, og at Manchester United accepterer at sige farvel til danskeren uden en større overgangssum.

FC København:
FC København er Danmark største klub, og her bør der også være interesse for at få en rutineret og dygtig dansk landsholdsspiller hjem. De sportslige ambitioner er større i FC København end i OB, og Christian Eriksen vil samtidig komme til at spille på hold med sin barndomsven Rasmus Falk. Parken, hvor han har spillet så mange landskampe, vil blive hans permanente hjemmebane.

DE UTÆNKELIGE

Saudi-Arabien:
Det er populært at tage til Saudi-Arabien, men det er svært at se Christian Eriksen tage turen til Mellemøsten. Den danske midtbanespiller vil med sikkerhed få tilbud fra Saudi-Arabien, men harmonerer det med de sportslige ønsker? Og hvad med familielivet? Det er næppe Eriksens næste skridt.

Galatasaray:
Det er ikke kun i Saudi-Arabien, de har været vant til at samle på gamle stjerner, der måske har været bedre tidligere i karrieren. Det er også et klassisk skridt i Tyrkiet. Her er især Galatasaray brændt vam på gamle stjerner, og truppen tæller nu Hakim Zieych, Maruo Icardi, Wilfried Zaha, Dries Mertens, Fernando Muslera og Serge Aurier, der alle er over 30 år. Galatasaray kan sagtens have interesse i Eriksen - der er næppe bare samme interesse fra danskeren.

Loading Poll...