Video : Tipsbladet
Superliga

Her er de bedste og værste udebaner i Superligaen

Hvad er de bedste og værste udebaneture i Superligaen? Her er Fanklubbens bud.

Ude godt, hjemme bedst.

Men hvor er ude fremragende, og hvor er ude dårligt?

Fanklubben svinger igen hammeren og fortæller nu, hvor det er en fornøjelse at komme på besøg som gæst, og hvor oplevelsen godt kunne være bedre.

Her er superfansenes bud på det bedste og værste sted at se fodbold.


- Skal der vælges ét, så er Lyngby nok mit bedste bud, fordi det har lidt af det gamle og rå look, og så det eneste sted for os i denne sæson, hvor alting bare har ‘spillet’.

Charlie Friborg Petersen
Hvidovre IF-fan

- Værste Superliga-stadion er i min verden Silkeborgs. Aldrig er vi som fans blevet behandlet godt derovre. Dette kombineret med deres store myggenet gør det bare mindre attraktivt.

- Bedste stadion er svær for mig - jeg vægter nostalgi højt, og der er ikke mange stadions i dag, som bare har den der charme længere. Man er spærret inde bag diverse net, og sjældent føler man sig velkommen.

- Skal der vælges ét, så er Lyngby nok mit bedste bud, fordi det har lidt af det gamle og rå look, og så det eneste sted for os i denne sæson, hvor alting bare har ‘spillet’.


I den anden ende vil jeg kalde stadion i Odense for det værste. Mest af alt på grund af adgangsforholdene, som er superringe som udebanefan.

Morten Svan
Brøndby IF-fan

- Jeg har desværre ikke været helt så meget på udebanetur, efter jeg fik børn, som jeg var før i tiden, så det er med et vist forbehold, at jeg kalder stadion i Farum for det bedste stadion at være udebanefan på.

- Som Brøndby-fan er man som oftest rigtig mange - som beboende i hovedstadsområdet er det ovenikøbet tæt på og nemt at komme til. Forholdene er gode, personalet er imødekommende og udvalg osv. i boder er fint.

- I den anden ende vil jeg kalde stadion i Odense for det værste. Mest af alt på grund af adgangsforholdene, som er superringe som udebanefan.


Det værste må klart være på betonen i Lyngby eller på de opsatte gæstetribuner i Hvidovre.

Kasper Henriksen
FC Nordsjælland-fan

- Og så må jeg bare give kæmpe cadeau til Vejle! Deres fanklub har altid taget godt imod os, og da de spillede på det gamle stadion i Nørreskoven, blev vi inviteret ned i deres gamle klubhus. Hold kæft, det var fedt! God stil og noget, man burde gøre alle steder.

- Det er altid sjovt at være på besøg i Parken, Brøndby Stadion og sågar i Midtjylland, selvom det er steder, hvor vi sjældent vinder, men det er fede stadions hvor man er tæt på banen osv. Det værste må klart være på betonen i Lyngby eller på de opsatte gæstetribuner i Hvidovre. Det kan have sin charme, men er ikke Superligaen værdigt.


I Hvidovre forsvinder lyden bare ud i intetheden. Skrækkeligt stadion.

Benjamin Nielsen
Vejle Boldklub-fan

- Det fedeste er svært. Det trækker op, at man sidder tæt på, og nettet foran afsnittet ikke er så tæt, at det er svær at se igennem. Indgangsforholdet kan jeg kun tage ud fra egne erfaringer. Så synes jeg også, det spiller ind, at stadionet generelt er flot. Her vil jeg sige, at Odense har et flot stadion, og egentlig også er gode på de ting, jeg vægter højt. Den er snæver foran ret mange stadions.

- Det ringeste er meget nemt. Det er klart Hvidovres. Efterfulgt af AGF's. Begge har løbebaner, og det er altså bare ikke fedt at være så langt fra banen. Det trækker dog op for AGF, at der trods alt er overdækket, selvom det næsten altid er så forbandet koldt på det stadion.

- I Hvidovre forsvinder lyden bare ud i intetheden. Skrækkeligt stadion.

- Skulle jeg vælge det ringeste uden løbebane, må det være Farum. Jeg har godt nok hørt, at det skulle være fikset, men deres net er helt håbløst og kræver lidt fokus for at se igennem. Derudover er der generelt stemningsforladt.


I den anden ende af skalaen så har jeg altid syntes, det var fedt at komme til de to større stadions - Brøndby og Parken.

Rasmus Thomsen
AGF-fan

- Der er efterhånden kommer mange fine og flotte stadions i Danmark. Tidligere har det f.eks. været stramt at stå placeret på udebaneafsnittet i Randers - af alle årsager. Men med nye stadions i bl.a. Randers og Silkeborg er mange oplevelser blevet bedre. Og så er det altid fedt med fyldte udebaneafsnit - så stor cadeau til AGFs fans!

- Med tanke på betjeningen, bemandingen og mængden af volumen i boderne er der dog en del stadions, der stadig kan halte meget på. Blandt andet. mange af de omkringliggende byer til Aarhus. Ingen nævnt, ingen glemt.

- I den anden ende af skalaen så har jeg altid syntes, det var fedt at komme til de to større stadions - Brøndby og Parken.


Skal jeg fremhæve et stadion, så er det pga. nostalgien, fra da jeg læste på DTU - Lyngby er bare et hyggeligt sted

Morten Bech Højgaard
OB-fan

- Jeg må fremhæve Brøndby som det værste. ikke fordi det er decideret "dårligt", men det er det eneste stadion, som jeg kender til, hvor man enten skifter trøje eller gemmer sin trøje væk, inden man går ud af stadion, når man skal alene væk derfra og ikke skal med fanbussen hjem.

- Generelt vil jeg dog sige, at man på udebaneafsnittene gerne vil have et udvalg i boderne, der er tættere på hjemmeholdets fans' udvalg.

- Det bedste stadion er svært, jeg synes egentlig, de fleste stadions gør det okay.

- Skal jeg fremhæve et stadion, så er det pga. nostalgien, fra da jeg læste på DTU - Lyngby er bare et hyggeligt sted. Skal jeg give en honorable mention, så er det til de søde og rare frivillige i Hvidovre!


Ceres Park har alle dage været et elendigt fodboldstadion.

Thomas Schouv Jakobsen
FC Midtjylland-fan

- Jeg er ikke den største away-ekspert, men Randers har et udmærket fodboldstadion, synes jeg. Ikke så stort, at det virker halvtomt, og man sidder ikke for langt væk fra banen.

- Logistikken fungerer fint, der bor mange gode mennesker i Randers, og som regel får vi mindst et point med hjem. Generelt kan jeg godt lide mindre, lukkede stadions.

- Ceres Park har alle dage været et elendigt fodboldstadion. Det trækker altid af helvede til gennem åbningerne i konstruktionen, pølserne er enten frosne eller kremerede, og man sidder så latterligt langt væk fra banen (også på hjemmeholdets pladser).


Jeg har ikke oplevet dårligere forhold for udeholdets tilskuere siden….ja, vel ikke siden vi selv inviterede til fodbold i Silkeborg, inden vi fik det nye stadion.

Jesper Koerstz Jensen
Silkeborg IF-fan

- Det værste er ubetinget Hvidovre. Og jeg er med på, at det er charmerende, at de er rykket op i Superligaen. Og spiller offensiv fodbold og er gode for reaitybranchen.

- Men de har valgt en bizar placering af udeholdets tilskuere. Langt fra banen nede bag mål, løbebane, bannere og bander. Og på en faldefærdig mobiltribune, pivåben for regn og blæst, og med en underlig vinkling, så man også lige skal dreje hovedet. Og det regner i øvrigt altid i Hvidovre. Eller blæser. I hvert fald når Silkeborg er på besøg.

- Men som min ven fra Albertslund tørt konstaterede, da jeg beklagede mig over forholdene: ”Du er nødt til at forstå, at der ikke findes læ på Vestegnen.” Og mens man sidder der og glæder sig, til kampen er overstået, kan man så kigge over på hovedtribunen, hvor kun en tredjedel af pladserne er besat. Så send dog udeholdets tilskuere derover!! Så man kan få tag og udsyn.

- Jeg har ikke oplevet dårligere forhold for udeholdets tilskuere siden….ja, vel ikke siden vi selv inviterede til fodbold i Silkeborg, inden vi fik det nye stadion.

- Bedste ubebane er svær. Forholdene er blevet markant forbedret de senere år, og så bliver man som regel godt modtaget som Silkeborg-fan. Folk kan bare godt lide os (hvis man kommer lidt væk fra nabobyerne). Og da især i bronzesæsonen, hvor man nærmest blev modtaget med ærefrygt, når man nærmede sig et stadion i den røde trøje.

- Men jeg tror, jeg ender med at gå med Brøndby. Jeg synes, der er en fed atmosfære derude. Sidste år vandrede jeg to kilometer ind mod stadion i trøjen og oplevede kun anerkendende klap på skulderen og sjove kommentarer. Og jeg havde det også sådan for 15 og 20 sæsoner siden. Som om der er en form for respekt i mellem klubberne (ja ja, i realiteten betragter de sikkert bare SIF som en af alt for mange jyske klubber i Superligaen).

- Men jeg synes også, de er flinke derude. De frivillige og personalet. Stadig masser af foreningsatmosfære, selvom de er blevet en del af hele flerklubscirkusset. Og så kan jeg godt lide placeringen på stadion, hvor man har mulighed for at komme op i højden. Men jeg synes, der er gode forhold og udebanevibrationer rigtig mange steder.          


Selvom der ikke er proppet til randen når Viborg kigger forbi, så dufter der altid af fodbold på den rigtig dejlige og traditionelle måde, når man gæster Lyngby.

Peter Birch
Viborg FF-fan

- Det er altid fedt at være på udebanetur som Viborg-fan, da vi ubetinget har nogle af landets bedste fans. Derfor er der også altid god stemning på udebaneafsnittet, og det er selvfølgelig noget helt særligt at være på besøg i Messecenteret i Herning eller i Aarhus, Parken og Brøndby osv…

- Men jeg vil dog gerne honorere, at jeg nu bor i hovedstadsområdet og giver den bedste udebane-oplevelse til Lyngby. Der er der altid rart at komme. Der er god stemning, glimrende (omend en smule overvurderet) grillpølser, og så oser der af lokalt engangement på den fede måde. Selvom der ikke er proppet til randen når Viborg kigger forbi, så dufter der altid af fodbold på den rigtig dejlige og traditionelle måde, når man gæster Lyngby.

- Alt det, som jeg godt kan lide ved at gå til fodbold. Rent sportsligt er resultatet som regel også til forhandling, hvorfor man godt kan få lidt med hjem i godteposen - selvom jeg naturligvis har den største respekt for Lyngby og det, de har opnået de seneste år.

- Jeg håber de er gæstfri på søndag, når vi kigger forbi.

- I den anden ende af spektret holder vi os også til københavnsområdet, faktisk ganske tæt på Lyngby. Farum og FCN får nemlig prisen for dårligste udebane. Med afstand. Selvom man som Viborg-fan har oplevet lidt af hvert i Roskilde, Næstved, Køge, Amager og what have you af gudsforladte steder, så er der absolut intet, der slår deprimerende Farum.

- Kedeligt stadion, ingen mennesker, ingen stemning, og kun guderne ved, hvorfor i al verden der er et sort(!) hegn mellem udebaneafsnittet og plastikunderlaget.

- Læg dertil det spektakulært svulmende og selvfede navn ‘Right to Dream Park’. Stadionet, hvor der af uransagelige årsager altid blæser fra alle retninger og samtidig er adeles koldt uanset årstiden. Det er som at være på besøg, hvor der ikke er nogen hjemme. Oh god.

- Rent sportsligt er det også et helvede, fordi man sjældent får noget med derfra, og det trækker selvfølgelig også ned i den samlede bedømmelse. Man kan blot bede til vor herre og håbe på, at man får sneget et lille X med hjem, men der er som regel en teenager eller et kommende 100 mio.-salg, der sender os afsted uden gevinst, og så kan man stå der og se alle bolddrengene på Farums fan-afsnit være helt høje på Faxe Kondi, imens der er langt hjem til Viborg.


TOBIAS LAWAETZ

- Hvor meget, jeg værdsætter et udebaneafsnit, handler grundlæggende om to ting: Indgangsforhold, og hvor meget det forpulede fiskenet dækker for ens synsvinkel.

- De gode afsnit er dem, hvor begge facetter spiller, og jeg har kun haft gode oplevelser som udefan i Viborg og Randers, og jeg er gang på gang blevet skuffet over forholdene på Farum Park.


RASMUS BILLE DAM

- AGF er det klart værste stadion på grund af løbebanen - det er umuligt at se hvad der foregår i den anden ende. Udebaneafsnittet er simpelthen for langt væk fra banen.

- Jeg synes Silkeborg stadion er fedt. Fin stadionplatte og billige øl.