Superliga Victor Risager

Her er FC Københavns vej i Europa

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København er sikre på at nå et europæisk gruppespil, men der er markant flere millioner at hente i Champions League end Europa League. Her giver vi dig overblikket over "Løvernes" europæiske muligheder.

Af Victor Risager

FC København sluttede sæsonen som nummer et i Superligaen, og med guldmedaljerne følger selvsagt også en billet til de europæiske turneringer.

Her giver vi dig overblikket over “Løvernes” muligheder i de europæiske turneringens.

Jess Thorups mandskab træder ind i den såkaldte playoff-runde i Champions League-kvalifikationen, hvilket er den sidste kvalifikationsrunde inden gruppespillet. En samlet sejr her vil derfor sikre FC København en plads i turneringens gruppespillet.

Taber FC København derimod i playoff-runden, er der stadig udsigt til store europæiske kampe. Klubben ryger i så fald direkte over i Europa Leagues gruppespil.

Mange millioner på spil
Men selvom FC København altså er sikre på at havne i et gruppespil, er Champions League et mere attraktivt alternativ end Europa League - ikke mindst økonomisk.

Af UEFA’s præmieestimater fra sidste sæson fremgår det således, at holdene, der kvalificerede sig til Champions Leagues gruppespil, fik hele 118 millioner kroner alene for at nå så langt.

Omvendt fik holdene, der taber i playoff-runden og skal spille Europa League-gruppespil, godt 64 millioner. Det beløb var delt i to: 37 millioner kroner for at deltage i playoff-runden, og 27 millioner kroner for at nå turneringens gruppespil.

Beløbene vil med al sandsynlighed være mere eller mindre de samme i den kommende sæson.  

Derudover får holdene i de europæiske turneringer også en økonomisk koefficientbonus samt penge fra en såkaldt market pool. Både koefficient- og market pool-bonusserne er ligeledes markant højere i Champions League end i Europa League. 

Så konklusionen er ganske klar: Der er mange flere penge at hente i Champions League.  

Hvem kan FCK så møde i playoff-runden?
På nuværende tidspunkt er det ikke helt afgjort, hvem FC København kan møde i Champions Leagues playoff-runde.

Det afhænger af de tre foregående kvalifikationsrunder, hvor hold som Malmö FF, Qarabag FK, Sheriff Tiraspol, Bodø/Glimt og mange flere skal forsøge at spille sig videre.

Faktisk er det - udover FCK - kun sikkert, at de tyrkiske mestre Trabzonspor også indtræder i playoff-runden.

FC København kan dog glæde sig over at være seedede i playoff-runden, som Tipsbladet beskrev i sidste uge, og det betyder, at de med sikkerhed ikke kan møde svære modstandere som Dinamo Zagreb, Røde Stjerne eller Olympiakos, skulle flere af de tre hold nå til playoff-runden.

Til gengæld tyder alt på, at Trabzonspor vil være useedet i playoff-runden, så det er en potentiel modstander til FC København.