Video : Tipsbladet
Superliga

Her er FC Midtjyllands vej i Europa

FC Midtjylland starter i anden kvalifikationsrunde til Champions League - her får du oversigten over "ulvenes" vej til Champions Leagues gruppespil.

FC Midtjylland er danske mestre og træder derfor ind i Champions League-kvalifikationen, men hvordan er “ulvenes” vej til gruppespillet i den prestigefyldte turnering?

Det kan du få overblik over her.

Anden kvalifikationsrunde
FC Midtjylland træder ind i anden kvalifikationsrunde til Champions League i den såkaldte “Champions Path” og skal vinde hele tre dobbelt-opgør for at nå gruppespillet.

Der er lodtrækning til anden kvalifikationsrunde den 19. juni, og her kan Thomas Thomasberg og co. glæde sig over, at de er seedet.

Derfor vil FC Midtjylland undgå sværere modstandere som Dinamo Zagreb, PAOK, Bodø/Glimt, Sparta Prag og Ludogorets, mens de kan ende med at møde hold som finske HJK, Lincoln Red Imps fra Gibraltar eller polske Jagiellonia.

Ryger FC Midtjylland ud her, ryger klubben over i tredje kvalifikationsrunde til Europa League, hvor de efterfølgende skal besejre to mandskaber for at nå turneringens gruppespil. Taber FC Midtjylland i Europa League-kvalifikationen, får man chancen i Conference League-kvalifikationen.

Tredje kvalifikationsrunde
Såfremt FC Midtjylland går videre fra anden kvalifikationsrunde, havner de selvsagt i tredje kvalifikationsrunde. Her indtræder der ikke flere hold, og FC Midtjylland vil formentlig ikke blive seedet i denne runde, da lodtrækningen til den foregår, inden man ikke kender resultatet af anden runde.

Skal FCM seedes, skal et par af Slovan Bratislava, Qarabag og Ferencvaros ryge ud i første runde af CL-kvalifikationen, og det må ansaes som værende usandsynligt. 

Det betyder, at førnævnte hold kan blive aktuel for FCM i tredje runde - altså navne som PAOK, Slovan Dinamo Zagreb og Qarabag.

Ryger FC Midtjylland ud her, ryger midtjyderne til playoff-runden i kvalifikationen til Europa League, hvor de blot skal vinde for at komme i turneringens gruppespil. Nederlag sender dem i Conference League-gruppespillet.

Play off-runden
Vinder FC Midtjylland også i tredje kvalifikationsrunde og går i playoff-runden, er de som minimum sikre på at havne i Europa Leagues gruppespil.

I denne runde indtræder fire mesterhold i form af Shakhtar Donetsk, Røde Stjerne, Young Boys og Galatasaray, og det er altså nogle af de hold, Thomasbergs tropper kan møde i en direkte duel om en plads i Champions Leagues gruppespil.

I denne runde kan FC Midtjylland blive seedet, da lodtrækningen til playoffrunden foregår, inden man kender resultatet af 3. kvalifikationsrunde. Og dermed Det afhænger af, hvem man møder i 3. runde af kvalifikationen.

Dermed er det altså på nuværende tidspunkt helt åbent, om man kan ende oppe mod at møde Shakhtar Donetsk, der med sikkerhed er seedet i runden. Eller Galatasaray, der med sikkerhed er useedet.

Bliver det til et nederlag i playoff-runden, ryger “ulvene” direkte i Europa Leagues gruppespil.

Vigtige datoer:
19. juni: Lodtrækning til anden kvalifikationsrunde
22. juli: Lodtrækning til tredje kvalifikationsrunde
23.-24. juli og 30.-31. juli: Kampe i anden kvalifikationsrunde
5. august: Lodtrækning til playoff-runden
6.-7. august og 13. august: Kampe i tredje kvalifikationsrunde
20.-21. august og 27.-28. august: Kampe i playoff-runden