• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Her er FCK's mulige modstandere i Champions League

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Københavns vej til Champions League-gruppespillet er svær, men ikke umulig.

Af Kenneth Jensen

Hvor Danmark i flere år i streg har været vant til at sende fem hold i Europa, er det fra i år første gang, at der kun sendes fire danske hold i Europa.

Danmark er røget ud af top 15 på koefficientlisten, og dermed er der kun et enkelt dansk hold, der får chancen for at komme i Champions League.

Det er FC København, der som dansk mester indtræder i 2. runde af Champions League-kvalifikationen.

Her vil vil gennemgå FCK's vej til de forskellige gruppespil og nogle af de mulige modstandere i de forskellige runder.

Sådan når FC København CL-gruppespillet
FC København indtræder i 2. runde af Champions League-kvalifikationen i den del, der hedder Champions Path. Sikkert er det, at FCK bliver seedet, og derfor vil der i 2. runde være gode muligheder for at komme videre.

FCK's mulige modstandere vil være hold som The New Saints, Shamrock Rovers, HJK Helsinki, Maccaiba Haifa og Aris Limassol - overkommelige modstandere - hvis de også går videre til 2. runde, da de nævnte hold starter allerede i 1. runde af kvalifikationen. Ellers kan det ende med endnu nemmere hold på papiret.

I 3. runde af Champions League-kvalifikationen vil FCK også være seedet, og så begynder det at blive noget sværere. Her er det - hvis de hold klarer sig videre og op til deres seedning - mandskaber som Molde, Bate Borisov, AEK Athen og Brian Priskes Sparta Prag, som FCK kan løbe ind i. 

Det danske mandskab har klaret sig så godt de senere år i Europa, så man er også seedet i en eventuel playoffrunde. Her er modstanderne den belgiske mester - enten Royal Antwerp, Union St. Gilloise eller Genk. Derudover kan FCK trække Ferenvaros, Qarabag eller Slovan Bratislava, hvis de hold kommer videre. Ellers kan det været et hold, som vi allerede tidligere har nævnt.

Sådan når FCK EL-gruppespillet
Ryger FCK ud af 2. runde af CL-kvalifikationen, får man en chance i 3. runde af Europa League-kvalifikationen. Her er der ni mulige modstandere - alle de hold fra Champions Path, der har tabt i 2. runde. Går man videre, venter playoff-runden om at komme i Europa League-gruppespillet. FCK vil være seedet i prioritet 3 til denne runde.

Ryger FCK ud af 3. runde af CL-kvalifikationen, venter en kamp i playoff-runden om at komme i Europa League-gruppespillet - her vil FCK være seedet i prioritet 2.

Taber den danske mester i playoff-runden om at komme i Champions League-gruppespillet, er plasteret på såret, at man kommer i Europa League-gruppespillet.

Sådan kommer FCK i ECL-gruppespillet
Ryger FCK ud af 2. runde af Champions League-kvalifikationen og 3. runde af Europa League-kvalifikationen, venter en playoff-runde om at komme i Conference League-gruppespillet.

Her vil man være seedet, og modstanderen vil være et andet af de ni hold, der har tabt i 3. runde af Europa League-kvalifikationen.

FCK vil være sikker på et Conference League-gruppespil, hvis man når 3. runde af Champions League-kvalifikationen eller playoff-runden i Europa League.

Sådan ryger FCK helt ud inden et gruppespil
Taber den danske mester i 2. runde af CL-kvalifikationen, 3. runde af EL-kvalifikationen og playoff-runden i Conference League venter en sæson uden europæisk gruppespil.