• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Her er syv dygtige og kontraktfrie danskere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubberne har mulighed for at forstærke sig - for eksempel med gratis, danske profiler.

Af Kenneth Jensen

Der er ved at komme skub i transfermarkedet, hvor der de seneste dage er lavet flere store transfers som Matthijs de Ligt til Bayern München og Lisandro Martinez til Manchester United.

Og når der bruges penge i transfermarkedet, drypper de penge ned i systemet og til danske klubber, der også er i gang med at bruge penge.

Men nogle klubber har ikke penge til at handle, og de skal således i det frie marked for at finde spillere.

Og gode spillere kan også findes i det frie marked.

Her er syv danske spillere, der er kontraktfrie, og som kan skrive under med en ny klub allerede nu.

Nicolai Jørgensen
31 år, angriber
Senest på kontrakt hos FC København

Den tidligere FCK-angriber og topscorer i den bedste hollandske række var i foråret i FC København, men han formåede ikke at stemple ind og vise sig som den målscorer, man havde håbet på. Derfor er han nu ledig på markedet og kan altså frit vælge sin næste klub. Udlandet er nok stedet, hvor han vil fortsætte sin karriere, men man kan i det stille lige nævne, at BIF mangler en angriber, og at han faktisk spillede hos de blå-gule som ungdomsspiller.

Simon Makienok
31 år, angriber
Senest på kontrakt i St. Pauli

Som Nicolai Jørgensen er han 31 år, og som Jørgensen er han angriber. Efter mange år i udlandet kan det så småt være tid til at kigge på at vende hjem. Han var rygtet til Karlsruhe, men de valgte i stedet at hente Mikkel Kaufmann på en lejeaftale, så Simon Makienok er nu igen uden en aftale og kan være interessant for flere klubber i landets bedste række. Han står noteret for 41 scoringer i 100 Superliga-kampe.

David Jensen
30 år, målmand
Senest på kontrakt hos New York Red Bulls

Den tidligere Superliga-keeper har været i både Holland, Belgien og USA for at spille fodbold, og han er nu uden en aftale. Han har spillet på alle danske ungdomslandshold, og for hold, som står og mangler en målmand, vil han være en rigtig fin spiller at tilknytte. Spørgsmålet er bare, om der er en klub fra landets bedste række, der står og mangler en keeper. David Jensen stiller sig nok kun tilfreds med at være førstevalg.

Mathias "Zanka" Jørgensen
32 år, central forsvarer
Senest på kontrakt i Brentford FC

"Zanka" er tidligere landsholdsspiller og har også et flot og erfarent cv. Han kommer fra sæson i Premier League med Brentford, hvor han dog primært har været reserve. Centerbacken har to gange tidligere vendt retur til dansk fodbold, og selv om han måske kunne være fristende for flere klubber, er det måske nok kun FC København, han selv er interesseret i. "Zanka" har brugt sommeren på at træne med i Brentford.

Sammy Skytte
25 år, midtbanespiller
Senest på kontrakt i Stabæk

Midtbanemanden har ikke haft en klub siden udgangen af marts, og man kan godt undre sig over, hvad der mon sker. Og om han er færdig med at spille fodbold allerede nu. I hvert fald virker det underligt, at han endnu ikke har sig en ny arbejdsgiver. Skytte har en fortid i SIF, FCM, Horsens og Bodø/Glimt, men karrieren er ikke gået som håbet, siden han i 2018 forlod SIF. Med den rette træner og den rette indgang til det kan han måske igen finde sit niveau og sine fødder i fodbolden.

Nicolaj Thomsen
29 år, midtbanespiller
Senest på kontrakt i SønderjyskE

Den tidligere AaB- og FC København-spiller optrådte i foråret i SønderjyskE, men via en klausul fik han den kontrakt ophævet efter Haderslev-klubbens nedrykning. Nu er Nicolaj Thomsen på klubjagt, og det bliver interessant at se, om han tager til en ny dansk klub, eller om han igen søger mod udlandet, hvor han før har spillet for Vålerenga og Nantes.

Uffe Bech
29 år, kantspiller
Senest på kontrakt i Panathinaikos

De seneste sæsoner har været en græsk skadestragedie for Uffe Bech, hvis kontrakt med Panathinaikos netop er udløbet denne sommer. Den skadesplagede kantspiller har ifølge Transfermarkt ikke optrådt i en officiel kamp siden marts 2020, og i hverken 2020/21-sæsonen og 2021/22-sæsonen var han i grækernes trup. 29-årige Uffe Bech har tidligere været i Lyngby, FC Nordsjælland og Brøndby IF, og et skifte hjem til Danmark kunne være en måde at få genstartet karrieren.   

Fotos: Getty Images

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.