Video : Tipsbladet
Superliga

Her er Forårets Profil i Superligaen

Han har scoret nogle af de flotteste mål i Superligaen, og nu har trænerne kåret Andreas Schjelderup til Forårets Profil hos Tipsbladet.

FARUM (Tipsbladet): Superliga-sæsonen går ind i de sidste, afgørende døgn, og med kamp om guldet og overlevelse lige på trapperne kan Tipsbladet præsentere Forårets Profil 2024.

Det er cheftrænerne i Superligaen, der har stemt hos Tipsbladet, og efter en tæt kamp med Yuito Suzuki er det den 19-årige Andreas Schjelderup fra FC Nordsjælland, der vinder den prestigefyldte kåring.

Schjelderup har scoret nogle utrolige mål og været den mest spektakulære spiller i FC Nordsjællands flotte Superliga-forår, hvor kun et stort efterslæb fra efteråret og et nederlag i sidste uge til Brøndby IF forhindrer klubben i at spille om guld på søndag.

- Det er selvfølgelig en stor anerkendelse. De her trænere, der stemmer, kender fodbold. Jeg har stor respekt for dem og deres dygtige hold, som vi har spillet imod, så jeg er meget taknemmelig, siger Schjelderup om prisen og erkender med et smil, at han nok også havde stemt på sig selv:

- Man skal jo altid tro på sig selv, så selvfølgelig havde jeg stemt på mig selv. Det skal man altid gøre.

Andreas Schjelderup har fået 44 ud af 55 mulige point.

Nummer to i kåringen er Yuito Suzuki, der ligesom Schjelderup har spillet et fejende flot forår, og søndag kan blive dansk mester med Brøndby IF, hvis Vestegnsklubben slår AGF.

På en delt tredjeplads finder vi Mohamed Elyounoussi fra FC København og Oliver Sørensen fra FC midtjylland.

En af dem, der stemte på Andreas Schjelderup, er Jacob Neestrup, cheftræner for søndagens modstander FC København og beundrer af forwardens kvaliteter.

- På et hold, der har fået mange point og spillet godt, har Andreas Schjelderup vist sig som en profil, der både kan indgå i et godt kollektiv, men samtidig gøre en forskel som individualist. På den måde har han afgjort fodboldkampe til FC Nordsjællands fordel, siger Jacob Neestrup til Tipsbladet.

Cheftrænerne må kun stemme på andres spillere og således ikke deres egne folk.

Der gives fem point til den spiller, cheftræneren mener har været bedst i foråret, og så fire, tre, to og et point til de næste spillere i trænerens top fem.

Se de tidligere vindere her og læs mere om kåringen og fra vinderen i de kommende timer og dage på Tipsbladet.