Video : Tipsbladet
Superliga

Afslører detaljer om Yuito Suzuki-transfer

Hvis du gerne vil vide, hvordan Brøndby IF fandt Yuito Suzuki, så er du kommet til det rette sted.

De færreste havde formentlig hørt om Yuito Suzuki, da Brøndby den 11. august sidste år præsenterede ham på en fireårig aftale.

Nu er de færreste med tilknytning til den københavnske Vestegn eller generelt bare Superligaen i tvivl om, hvem japaneren er. To perlemål i weekenden bragte ham op på fem fuldtræffere og fire assister i de seneste fem kampe.

Men hvordan pokker lykkedes Brøndby IF med at sikre sig Yuito Suzuki, der ubetinget besidder et enormt potentiale.

Det er John Møller, head of recruitment i Brøndby, den helt rigtige at svare om.

På en tur til Pinatar i Spanien i marts sidste år fik han øjnene op for Yuito Suzukis talent.

Holland, Belgien, Norge, Tjekkiet og Japan deltog i en U21-turnering. Og da John Møller så var på plads til en af Japans kampe, måtte han forberede sig på deres spillere.

- Inden vi sætter os ned og ser sådan en type kamp live, har vi sat kryds ud for nogle spillere hjemmefra. Vi har typisk en liste med tre-fire spillere på hvert hold, og der var han (Yuito Suzuki, red.) på, siger han til Tipsbladet på en fælles presseseance med andre medier.

På det tidspunkt var Yuito Suzuki udlejet fra japanske Shimizu S-Pulse til Strasbourg. Spilletiden i Frankrig var dog meget begrænset, så John Møller og co. skulle længere tilbage for at finde mere videomateriale på japaneren, så de kunne få bekræftet, hvad de så i Pinatar.

- Først og fremmest prøver vi at blive enige i scouting-teamet om, at vi har set rigtigt. Vi ser mange kampe og har flere snakke om spillerens kvaliteter - for og imod og hvad vi er bekymret for. Når vi så har fastlagt, at vi har at gøre med en spændende spiller med et potentiale, bringer vi det til "CV" og Jesper. Hvis de synes, det er interessant, så vil det typisk være sådan, at de også kigger på det.

Foto: Alamy

Alle parter kunne lide, hvad de så, og da Strasbourg om sommeren fik samme ejere som Chelsea, var det ikke aktuelt for dem at udnytte Yuito Suzukis option. Den overtog Brøndby i stedet for, og så kunne de afsluttende forhandlinger gå i gang.

- Vi havde et onlinemøde inden, hvor Yuito selv var med sammen med hans agent. Jesper, CV og jeg deltog også, hvor vi prøvede at erklære vores interesse og afdække, om det her ville være en reel mulighed. Derfra blev vi enige om, at agenten skulle komme til Danmark for at se landet og Brøndby. CV og jeg brugte så en dag med ham her i Danmark.

Siden blev der skrevet under, og nu er Yuito Suzuki en af Superligaens farligste angribere. Ifølge John Møller kan han noget helt specielt, som ikke er hverdagskost i Danmarks bedste række.

- Jeg synes faktisk, han er ret unik på de ting, han kan. Jeg synes, det er en yderst sjælden kombination af teknik på et uhørt højt niveau, fart, balance, afslutningsfærdigheder med begge ben, spilforståelse og læg så dertil, at vi har at gøre med en super ydmyg ung mand, der er villig til at lytte og lære.

Yuito Suzuki, 22 år, har i alt trukket Brøndby-trøjen over hovedet 24 gange, hvor det er blevet til ni fuldtræffere og syv assister. Brøndby topper Superligaen med tre point ned til FC Midtjylland, som man slog i weekenden med Yuito Suzuki som matchvinder.