• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Her er Horsens' spillerbudget i 2022/23

Foto: Getty Images

Her er spillerbudgetterne i Superligaen i 2022/23. AC Horsens skal igen snyde oddsene i en Superliga, hvor stadigt mere handler om penge.

Af Troels Bager Thøgersen

Hvad bruger Superliga-klubberne på spillere?

Vi har været gennem de 12 klubbers lønninger og transfers for at se, hvad det koster at sende hvert Superliga-hold på banen.

AC Horsens har takket være pæne spillersalg mulighed for at betale transfers for nye spillere, men man skal stadig snyde budget-ranglisten for at overleve i Superligaen.

AC Horsens

Trend: Horsens er afhængig af, om man er i Superligaen eller 1. Division. Klubben er begyndt at sælge spillere for pæne millionbeløb, og det kan løfte budgettet.
Spillerbudget: 19 millioner kroner (11 i Superligaen)
Årsresultat 2021: 3,7 millioner kroner
Sportschef: Niels Erik Søndergård (tidligere sportsdirekør i Esbjerg fB)


Dyreste spiller: Elijah Just, købt for 900.000 kroner i Helsingør i sommeren 2022
Målsætninger: At overleve i Superligaen
Hvor er de på vej hen: Østjyderne kom godt i gang efter oprykningen, men man er bare sidstevælger på spillermarkedet sammen med Lyngby i Superligaen. Det er svært at se det ændre sig.

VURDERING
AC Horsens har solgt Casper Tengstedt og betalt mindre beløb for tre nye spillere og tiltrukket Simon Makienok på fri transfer.

Det giver et større spillerbudget end i 1. Division uden at man overhovedet er i nærheden af den finansielle styrke, klubberne i resten af rækken har, på nær medoprykkeren Lyngby.

Det er dog påfaldende, at Horsens føler sig i stand til at betale mindre transfers for flere spillere – det tyder på en økonomisk optimisme, der også drejer sig om, at man kan se det næste store salgsemne i truppen, forsvarsspilleren James Gomez.

Så forvent, at AC Horsens spræller, måske allerede på januars transfermarked, især hvis man i klubben ser for sig, at den rette forstærkning kan være med til at sikre Superliga-overlevelse.