Video : Tipsbladet
Superliga

Her er Lyngbys drømmehold af udenlandske spillere

SERIE: Tipsbladet finder de bedste 11 udlændinge i 16 af dansk fodbolds største klubber. I dag er vi på besøg hos Lyngby Boldklub.

Lyngbys klart bedste Superliga-resultat var selvfølgelig mesterskabet i 1992. I den sæson brugte klubben kun to udlændinge.

Først i 2017 vandt Lyngby igen metal, da David Nielsen førte klubben til bronze som oprykker. Meget skete i dansk fodbold i de foregående 25 år, og antallet af udlændinge var da også øget – til tre.

Med andre ord: Det har sjældent været udenlandske spillere, der har sat kursen i Lyngby Boldklub,

Tipsbladet sætter denne vinter fokus på de 12 Superliga-klubber samt fire af de største 1. divisionsklubber og de bedste udlændinge, de har rådet over i Superliga-æraen.

Vi har udtaget 11 udlændinge, der udgør klubbens bedste udenlandske spillere i historien, og i denne artikel er det Lyngby Boldklub, vi tager under kærlig behandling.

Her er Lyngby Boldklubs drømmehold af udenlandske Superliga-spillere - kriterierne for udvælgelsen finder du i bunden af denne artikel.

Begrundelsen for holdet

Per Fahlström er sidste skanse, men første mand på holdkortet. Den svenske keeper er med 86 kampe den Lyngby-udlænding med mest Superliga-erfaring, og han var en af de bedste keepere i ligaen i sluthalvfemserne og begyndelsen af nullerne.

Mere udfordret er vi i forsvaret, hvor der ganske enkelt ikke er mange spillere at tage af. Vetle Andersen spillede 27 kampe, det samme gjorde Frank Schoeman, men som sidste mand i en tremandsbagkæde valgte vi at pege på Johan Wahlqvist, hvis Lyngby-cv godt nok ikke er noget at prale af.

Hans debut tabte Lyngby med 7-1 til Brøndby, så blev det 4-4 mod AB, dernæst en 5-4-sejr over Ikast, inden der kom en anelse bedre styr på defensiven med et 1-0-nederlag til Vejle og en 3-2-sejr over Aarhus Fremad. Og så røg Wahlqvist på bænken og fik sine fem sidste Superliga-kampe som indskifter.

Midtbanen er til gengæld god. Emeka Ezeugo var med i guldtruppen i 1992 og spillede på det nigerianske landshold, blandt andet ved VM i 1994, Kristoffer Larsen vandt bronze i 2017, og Bosun Ayeni var i flere sæsoner en dygtig midtbanespiller i Superligaen. Lars Bohinen spillede sin bedste fodbold på meget større hold, blandt andet i Premier League og på det norske landshold, men han kommer med her, blandt andet fordi Tobias Grahn blev kapret af AGF.

I angrebet er det sjovt at minde om, at Marcus Allbäck spillede fire Superliga-kampe for Lyngby, alle i november 1997, men det er trods alt ikke nok til en plads på dette hold. I stedet har vi, helt simpelt, valgt tre af de mest Superliga-scorende udlændinge: Todi Jónsson (18 mål), John Bradley August (15 mål) og Kim Ojo (8 mål)

Kriterierne for drømmeholdene er som følger:

* Spilleren skal være født i udlandet.
* Vi har ikke nødvendigvis skelet til, hvem der har spillet mest eller scoret flest mål, men hvem der - ifølge os - har haft den største betydning for klubberne. Vores valg skal der naturligvis kunne argumenteres (godt) for.
* En spiller kan kun optræde på ét hold.
* Opstillingerne er valgfrie og sat med det formål at få det bedst mulige hold.

Lyngby Boldklub
Superliga-sæsoner: 19
Bedste Superliga-placering: 1 (1992)
Placering lige nu: Nummer 3 i 1. division