Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
Superliga

Her er OB's drømmehold af udenlandske spillere

SERIE: Tipsbladet finder de bedste 11 udlændinge i 16 af dansk fodbolds største klubber. I dag er vi forbi Odense-klubben, der har flere store navne i startopstillingen.

Masser af power og fysik. Det er to kvaliteter, som passer perfekt ind hos mange af OB's bedste udenlandske spillere gennem tiden. For klubben kan mønstre flere store navne, som har efterladt et fantastisk aftryk i dansk fodbold.

Tipsbladet sætter denne vinter fokus på de 12 Superliga-klubber og fire af de største 1. divisionsklubber og de bedste udlændinge, de har rådet over i Superliga-æraen.

Vi har udtaget 11 udlændinge, der udgør klubbens bedste udenlandske spillere i historien, og i denne artikel er det OB, vi tager under kærlig behandling.

Her er OB's drømmehold af udenlandske Superliga-spillere - kriterierne for udvælgelsen finder du i bunden af denne artikel.

Begrundelsen for holdet:

Der er særdeles hård konkurrence på målmandsposten, hvor Arek Onyszko spillede fem stærke år for klubben, ligesom Roy Carroll med det flotte CV også gjorde det godt. Sten Grytebust var dog bare noget helt specielt i OB-buret, hvor han både i 2017 og i 2018 vandt Tipsbladets 'Det Gyldne Bur' som den bedste målmand i dansk fodbold.

De to backs skriger også af kvalitet. Espen Ruud spillede næsten 200 kampe for klubben og viste sig ofte som en usædvanlig målfarlig back. Fernando Derveld havde også stor succes for OB i starten og i midten af nullerne, og hans kompromisløshed gjorde ham hurtigt til en fanfavorit. 

Midterforsvaret er norsk og særdeles fysisk med Ophaug og Håland. Ingen af de to er dog decideret Superliga-stjerner, så det er i mangel af bedre. 

Midtbanen derimod er intet mindre end fremragende. Tembo var en suveræn spiller for OB i 90'erne og 00'erne, og med sine 248 kampe for klubben, er han også den udenlandske spiller med flest. Han får selskab af den tidligere Manchester United-spiller Eric Djemba-Djemba, der hurtigt viste, at niveauet var til mere end Superligaen. Kalilou Traore tager den sidste plads på den her fysisk enestående midtbane. 

I angrebet finder vi lige så høj kvalitet. Alphonse Tchami var fremragende i klubben med sin uortodokse spillestil, og det siger en del, at han blev solgt fra OB til storklubben Boca Juniors. Mwape Miti er også umulig at komme udenom. Tidligere Superliga-topscorer og den udenlandske spiller med flest scoringer for klubben. Han var stærk og frygtindgydende for modstanderholdets forsvarsspillere. Peter Utaka napper den sidste angriberplads foran Djiby Fall, for han er umulig at komme udenom. Bomstærk og masser af mål med et flot scoringssnit. Blev Superliga-topscorer i 2009/2010-sæsonen med 18 scoringer. I dag bomber han stadig mål ind på samlebånd i den næstbedste japanske liga i en alder af 37 år.

Kriterierne for drømmeholdene er som følger:

* Spilleren skal være født i udlandet.
* Vi har ikke nødvendigvis skelet til, hvem der har spillet mest eller scoret flest mål, men hvem der - ifølge os - har haft den største betydning for klubberne. Vores valg skal der naturligvis kunne argumenteres (godt) for.
* En spiller kan kun optræde på ét hold.
* Opstillingerne er valgfrie og sat med det formål at få det bedst mulige hold.

Superliga-sæsoner: 31
Bedste Superliga-placering: 2
Placering lige nu: 9