Video : Tipsbladet
Superliga

Dyrt FCM-indkøb: Her er detaljerne i Osorio-handel

FC Midtjyllands aftale med Dario Osorios tidligere klub er nu kommet frem.

FC Midtjylland har i sommerens transfervindue hentet en række nye spillere ind til truppen, og den dyreste af dem alle er den blot 19-årige chilenske offensivspiller Dario Osorio.

Det står nu klart, hvad midtjyderne helt præcist betaler for ham. Det kan man se i et dokument på den offentlige, finansielle chilenske instans CMF's hjemmeside.

Her bliver der i et svar fra José Ignacio Asenjo Cheyre, der er præsident i den sælgende klub Club Universidad de Chile, fortalt, hvad beløbet er landet på. Her er det de fem millioner euro, som svarer til omkring 37 millioner kroner.

Det er desuden med 90 procent af de økonomiske rettigheder, bliver det fastslået, hvilket betyder, at klubben fra Chile har en videresalgsklausul på 10 procent på den pris, som Osorio eventuelt skulle blive solgt videre for.

Dernæst er det sådan, at man har aftalt at betale de 37 millioner kroner i fire rater. 37,5 procent i 2023, hvorefter det bliver til 12,5 procent i 2024, mens det bliver til 25 procent i henholdsvis 2025 og 2026.

Endelig var det på et bestyrelsesmøde 29. august, at det blev besluttet at sælge Osorio, men det var først 31. august, at handlen blev offentliggjort af FC Midtjylland.

Dario Osorio fik debut for FCM i søndagens kamp mod AGF, hvor han blev skiftet ind i anden halvleg.

Den unge sydamerikaner havde også bud fra AC Milan. Læs mere om det her.