Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

De får flest straffespark - AGF og BIF er sidst

Foto: Getty Images

Sparket fra ellevemeterpletten er en mytisk del af fodbolden og en kilde til evig diskussion om dommerhjælp og frarøvelse af scoringsmuligheder. Her er listen over de Superliga-hold, der får flest og færrest straffespark.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Straffesparksforseelser er et af de mest omdiskuterede emner i fodboldverdenen. Med VAR's introduktion er den ophedede debat kun blevet yderligere intensiveret. Alle har en holdning til forseelser i straffesparksfeltet.

Derfor har den schweiziske statistikorganisation CIES valgt at lave en opgørelse over antal dømte straffespark til de forskellige hold, og iøvrigt hvor mange af dem der bliver konverteret til mål. Undersøgelsen strækker sig tilbage til 2018/2019-sæsonen i Superligaen.

Her ligger FC København på en suveræn førsteplads. Hvert 390 minut får de tildelt et straffespark. Det svarer til et forsøg fra ellevemeterpletten i lidt over hver fjerde kamp.

Nummer to på listen er FC Midtjylland, der får tildelt et straffespark efter 450 spillede minutter. Det svare til et straffespark hver femte kamp.

I den anden ende af listen ligger AGF og Brøndby. Klubben fra Århus bliver tildelt et straffespark, hver gang de har spillet 7,5 kamp. Brøndby er næstsidst på listen med et spark fra den hvide plet i lidt over hver syvende kamp.

De øvrige Superliga-mandskaber bliver tildelt et straffespark cirke hver gang, de har spillet syv kampe.

FC Midtjylland er det mandskab, der er mest effektiv fra straffesparkspletten, da de konverterer ni ud af ti forsøg. AaB og Randers FC skal nok bruge lidt mere tid på træningsbanen, da de i snit score på to ud af tre forsøg.

De øvrige mandskaber ligger i gennemsnit på en scoringsprocent omkring 80.