Video : Tipsbladet
Superliga

Her koster truppen en måneds budget i FCK

Sønderjyske kommer op i Superligaen med et budget, der giver klubben en chance for overlevelse men også er det mindste i Superligaen.

Hvad er der i kassen til indkøb og lønninger til den nye sæson?

Her i første halvdel af juni ved klubbernes direktører og bestyrelser det dårligt nok selv før spillersalg, men i Sønderjyske har man en god idé.

For her kommer man op efter en god sæson men fine præstationer og en såre fortjent oprykning i 1. Division, og selv om det bliver hårdt, er optimismen der med de langt større indtægter, der er i bedste række.

Men det betyder ikke, Sønderjyske får det let – der skal rammes plet med de midler, der er til rådighed, når alle andre i rækken har mere.

Sønderjyske
Anslået spillerbudget i 2024/25: 24
Anslået spillerbudget i 2023/24: 22

Seneste årsregnskab (2022/23)*
Personaleudgifter: 53 **
Afskrivninger transfers: 3
Årsresultat: -11,1
Økonomisk styrke: Begrænset
Investeringslyst: Meget begrænset 
Udsigt denne sommer: Et velfungerende Sønderjyske kommer næppe til at rokere voldsomt rundt. Jakob Busk er hentet hjem fra Tyskland, og man må formode, det er den type solide spillere og lovende unge folk frem for massive udskiftninger som de seneste år, der er lagt op til denne sommer.

Alle tal er angivet i millioner kroner.
* Årsregnskabet er opgjort over 15 måneder fra 1. juli 2022 til 30. september 2023. Dermed virker Sønderjyskes udgifter højere, end de reelt er.

Analyse
Sønderjyske er reelt begyndt forfra efter Robert Plateks uheldige og korte periode som klubejer.

Det har været hårde år for klubben og for det stærke sammenhold, og alt er ikke tilbage til normalen som før amerikanerens ejerskab.

Sønderjyske kommer op og bliver det mindste hold i Superligaen finansielt, og mens man givetvis går efter nogle af de samme unge og måske salgbare spillere som de andre klubber i bunden af hierarkiet, er det meget ydmyge rammer efter 2024-standarder.

Man havde et godt forår og langt mere ro i klubben end med-oprykkerne AaB, men der skal gøres gode handler for små penge.

Sønderjyske har været gode til at score i 1. Division og solgte Peter Christiansen til Viking tidligt på foråret, og man var det klart bedste pasnings- og chanceskabende hold i 1. Division.

Men som mange oprykkere har oplevet, er det meget sværere at komme på tavlen i Superligaen, noget Sønderjyske også risikerer at løbe ind i, da holdene kollektivt og individuelt er langt stærkere i Superligaen.

Det er ikke det klassiske Sønderjyske med meget fysisk stærke spillere, der kommer til at dominerer modstanderne på dødbolde. Og så er Jakob Busk og den nye angriber Ivan Djantou fra den albanske liga nok ikke de eneste mere erfarne spillere, der kommer ind for at give lidt tyngde.