• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Hjulmand måber over voldsom fransk kvalitet

Foto: Getty Images

Selv om Frankrig mangler en række profiler mod Danmark, er det stadig et klassehold, mener Kasper Hjulmand.

Af /ritzau/

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand nedtoner betydningen af, at Frankrig af forskellige årsager må se bort fra mere end et dusin landsholdsspillere i søndagens Nations League-kamp mod Danmark i Parken.

For hvis noget land i verden kan bære så mange afbud og stadig stille med et hold i verdensklasse, så er det Frankrig, mener Kasper Hjulmand.

- De har så mange andre verdensklassespillere at kunne skifte ind. Man kan bare se på den kvalitet, Frankrig har hentet i stedet for de skadede spillere.

- Frankrig har to-tre landshold, der vil kunne konkurrere om et verdensmesterskab. Uanset hvem de stiller med, er de gode, siger Kasper Hjulmand.

Blandt de mest fremtrædende fraværende franskmænd finder man midtbanestrategen N'Golo Kanté, anfører og målmand Hugo Lloris og Ballon d'Or-favorit Karim Benzema.

Sidstnævnte ventes erstattet af Olivier Giroud i angrebet mod Danmark, og ham har danske Andreas Christensen et stort kendskab til qua deres fælles Chelsea-fortid.

- Jeg tror ikke, det gør den store forskel for Frankrig, hvem af Benzema og Giroud der spiller i front.

- Benzema er lidt mere flydende og bevægelig, mens "Oli" er en af verdens bedste targetmænd, der kan bruges som opspilspunkt og er utrolig farlig i boksen. Målt på kvalitet tror jeg ikke, det gør den store forskel, at han spiller i stedet, siger Andreas Christensen.

Frankrigs farligste kort i Parken bliver formentlig en omdiskuteret hurtigløber fra Paris Saint-Germain.

- Frankrig har mange dygtige spillere, men Kylian Mbappé er åbenlyst en særlig spiller. Han kan eksplodere i en kamp. Man kan godt få fornemmelsen af, at man er i kontrol i en kamp, og få sekunder senere kan han have ændret det, siger Kasper Hjulmand.

- Frankrig har nogle ekstreme temposkift i deres spil, og det skal vi være opmærksomme på.

Danmark skal vinde kampen for at have en chance for at vinde Nations League-gruppen, mens Frankrig har brug for en sejr for med sikkerhed at undgå degradering til B-niveau.

/ritzau/