Hjulmand med drømmekasse i tæt duel mod Bah og co.

Danskerne indtog en hovedrolle med mål og assist, da Derby de Lisboa tirsdag aften endte uafgjort.

De danske landsholdsspillere Morten Hjulmand og Alexander Bah indtog tirsdag aften hovedroller, da landets største rivalopgør, Sporting mod Benfica, endte i 2-2 i semifinalen af den portugisiske pokalturnering, Taca de Portugal.

Hjulmand og Sporting er videre til finalen, da de vandt første kamp 2-1 og dermed vandt 4-3 i det samlede regnskab.

Den danske midtbanemand fik publikum op af stolen med en perle af et mål kort inde i anden halvleg.

Holdkammeraten Viktor Gyokeres modtog efter 46 minutters spilletid en stikning, der sendte ham bag forsvarslinjen i højresiden.

Ubesværet kunne han dirigere bolden ind i banen til den anløbende Morten Hjulmand, som med en følt afslutning sendte bolden i netmaskerne i øverste højre hjørne.

Benficas midterforsvarer Nicolas Otamendi kunne cirka fem minutter senere sende bolden i nettet på et indlæg fra David Neres og dermed udligne til 1-1, inden Sportings Paulinho gav de grønklædte føringen på ny.

Efter 64 minutter var det igen Benficas tur.

Her blev 26-årige Alexander Bah med en fiks hælaflevering fundet på ydersiden af forsvaret inde i Sportings felt.

Den danske højreback sendte et perfekt diagonalt indlæg ind foran Sportings mål, hvor Rafa Silva løb sig fri og lagde bolden i nettet.

Morten Hjulmand har indtil videre spillet 42 kampe for Sporting Portugal i indeværende sæson. Midtbanespilleren har scoret fire mål og lavet fire assister.

Alexander Bah har noteret sig for 26 kampe for Benfica i sæsonen. Det er blevet til et enkelt mål i den portugisiske liga og i alt to assist.