Video : Tipsbladet
Landshold

40 mand er i spil til det danske landshold

Efter en intens landsholdstermin fortsætter Kasper Hjulmand sine EM-forberedelser i ind- og udland.

Landstræner Kasper Hjulmand går to travle måneder i møde, før han mandag 27. maj indkalder til den første uofficielle træning før sommerens EM-slutrunde.

Han skal nøje følge den store gruppe af spillere, der er i betragtning til EM, og det gør han både med stor rejseaktivitet og ved at følge spillernes kampe og data foran computeren.

Det siger landstræneren efter at have ført landsholdet gennem en træningsuge og to testkampe, der udmøntede sig i 0-0 mod Schweiz og en 2-0-pligtsejr over Færøerne.

- Nu kommer vi til at have meget arbejde i planlægning og opfølgning for 40 spillere. Vi skal indsamle data omkring dem og have samtaler med dem.

- Jeg er på farten og rejser afsted første gang på torsdag. Jeg skal besøge spillere og klubber. Specielt dem, hvor vi er usikre på, hvordan deres planer ser ud op til EM, siger Kasper Hjulmand.

Fokus på spillerne er topprioritet, selv om der også er andre arbejdsopgaver, der kan forbedre mulighederne for dansk succes ved slutrunden i Tyskland.

- Vi skal have planlagt stabens arbejde, og hvordan vi skal drive EM-lejren, men vi skal først og fremmest følge spillerne tæt. Vi skal have kontakt med spillerne og deres klubber, og vi skal gøre, hvad vi kan for at hjælpe til, at flest muligt af vores bedste spillere står klar i slutningen af maj, siger landstræneren.

Hver eneste gang en EM-bejler går på banen til en klubkamp i de kommende to måneder, er det med risikoen for at få en skade, der kan koste slutrundedeltagelsen.

- Jeg krydser helt klart fingre, hver gang de spiller, siger Hjulmand.

3. juni begynder den officielle EM-træningslejr i Helsingør, og 5. juni venter Sverige i en testkamp.

7. juni skal Hjulmand indlevere listen med sine 23 EM-spillere, og dagen efter spiller Danmark så den afsluttende testkamp mod Norge.

EM-premieren er 16. juni mod Slovenien.

/ritzau/