Video : Tipsbladet
EM

Dansk ærgrelse: Skulle have scoret til 2-0

Det var et kampdefinerende øjeblik, da Rasmus Højlund brændte mod Slovenien, siger EM-spillere efter remis.

Spillerne på det danske fodboldlandshold er ærgerlige over at have åbnet EM-slutrunden i Tyskland med et enkelt point mod Slovenien.

Ifølge spillerne var særligt en situation udslagsgivende. Da Danmark førte 1-0 midt i anden halvleg, blev Rasmus Højlund spillet fri af Victor Kristiansen tæt under mål, men den danske angriber måtte se sit forsøg reddet af Jan Oblak.

Rasmus Højlund erkender, at han burde have scoret på chancen.

- Jeg var ærgerlig. Det var et godt indlæg af Victor, og jeg fik sat foden på. Nogen gange er det stolpe ind, nogen gange er det stolpe ud. Det var en god redning, men det var klart, at jeg skulle have scoret, siger Højlund.

Chanceskaber Victor Kristiansen fortæller, at det var indøvet, at han skulle finde Højlund med et hårdt fladt indlæg mod bageste stolpe.

- Det var noget, vi havde talt meget om og øvet meget på, og jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at det ikke blev til et mål for "Ras", en assist til mig og en 2-0-føring til Danmark. Så havde alle stået og været glade i stedet for at prøve at finde en forklaring.

- Var vi kommet på 2-0, så havde kampen set helt anderledes ud, siger Victor Kristiansen.

Målmand Kasper Schmeichel påpeger også, at det var et kampdefinerende øjeblik. Cirka 12 minutter senere udlignede Slovenien på et afrettet skud.

- Deres målmand lavede en verdensklasseredning på et virkelig vigtigt tidspunkt. Hvis den var gået ind, så havde det været en helt anden kamp, for så var momentum gået i vores favør, og så havde vi vundet kampen med et mål eller to, siger Kasper Schmeichel.

Også Pierre-Emile Højbjerg, Jonas Wind og Jannik Vestergaard ærgrer sig over, at Danmark ikke fik lukket kampen, inden Slovenien for alvor fik momentum i kampens sidste halve time.

- Det var et pismål, de fik på en afretning. Vi skulle måske have lukket kampen med et mål til 2-0 tidligere, for så kunne vi have snakket om noget helt andet nu, siger Jonas Wind og suppleres af Pierre-Emile Højbjerg:

- Vi gav momentum til Slovenien. Men havde vi scoret til 2-0, så var kampen død. Så skulle de have kastet rigtig meget frem, og så kunne vi have gjort endnu mere ondt den anden vej, siger Højbjerg.

Et væsentligt dansk problem i anden halvleg var, at der ikke var andre nævneværdige chancer end Højlunds afbrænder, påpeger Jannik Vestergaard. Danmark skulle have udnyttet Sloveniens desperation efter en udligning.

- De havde mindre at tabe, end vi havde, og de spillede også sådan. De kastede ikke alle mand frem, men vi skulle have skabt flere chancer. Vi havde én chance, der kunne have lukket kampen, og det var ærgerligt, at vi ikke scorede på den, siger forsvarsspilleren.

/ritzau/