• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

“Hold da kæft, det er fandeme mange penge”

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Rasmus Carstensen tager spekulationerne om en sommertransfer med ophøjet ro, og højrebacken er smigret over det prisskilt, der angiveligt er blevet sat på ham.

Af Victor Risager

Der er flere salgsemner hos bronzevinderne Silkeborg IF, og det nok varmeste emne er Rasmus Carstensen, der har været en stjerne på højrebacken og samtidig er blevet dansk U21-landsholdsspiller.

Mens der skrives en hel del om hans fremtid, tager den 21-årige højre back imidlertid situationen helt roligt.

- Jamen, selvfølgelig er der et vindue åbent og sådan, men det er ikke fordi jeg går og har en masse tanker om, hvad der skal ske. Det tager jeg meget stille og roligt, og hvis der skulle komme noget, må jeg se på det, og klubben må se på det, og sådan er det, siger Rasmus Carstensen til Tipsbladet.  

Har du hørt fra din agent om noget konkret endnu?

- Ja, jeg ved, at der ikke er noget konkret. Men jeg snakker med min agent jævnligt om alt, der nu skal snakkes om. Fodbold, livet, hvordan jeg har det, hvordan min ferie var og sådan.

Tidligere har Ekstra Bladet skrevet om interesse fra den tyske Bundesliga, og at Silkeborg IF vil kræve godt 22,5 millioner kroner for Rasmus Carstensen. I så fald kan han overgå Kasper Dolberg, der skiftede til Ajax for i alt 20 millioner, og dermed blive SIF’s største salg nogensinde.

- Jeg læste det også godt, og jeg tænkte, “Hold da kæft. Det er fandeme mange penge for mig”. Jeg er da lidt benovet over, at der står, at der skal så meget til for at købe mig fri, men det ved jeg ikke, hvor I medier har fra. Det er ikke noget, jeg ved noget om, fortæller Rasmus Carstensen.

Står i dilemma
U21-landsholdsspilleren står imidlertid ligesom sine holdkammerater med dilemmaet om, hvorvidt han skal skifte nu, eller om han skal tage efteråret, der byder på otte europæiske kampe for SIF, med.

- Selvfølglig. Jeg kan kun snakke for mig selv, men det er noget, jeg tænker over. Europæisk fodbold med Silkeborg er ikke sket i flere årtier, så selvfølgelig er det noget, jeg tænker over. Men jeg ved, at SIF har et slagkraftigt hold, siger han.

I første omgang er Rasmus Carstensen dog en del af det slagkraftige Silkeborg IF-hold, der mandag viste, at de stadig er et godt hold, idet bronzevinderne besejrede FC København i sommerens første testkamp.

- Fedt at være tilbage, fedt at vinde en kamp, fedt at spille igen. Det var lidt hårdt for mig. Jeg mødte ind i går (søndag, red.) og trænede første gang med holdet, og så spillede jeg 45 minutter for holdet i dag i den her varme. Det var en hård dag, men fedt at vinde, lyder det fra Silkeborg-stjernen. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.