• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Superliga-dom: Sådan skal OB endelig nå målet

Foto: Getty Images

Superliga-grundspillet er halvvejs - det er tid til at gøre status over de 12 klubber og spådommen over deres skæbner i de næste 11 runder. Her OB.

Af Troels Bager Thøgersen

Holder OB frem til målstregen denne gang?
Nu skal det være for OB.

Fynboerne ligger i en tæt duel omkring Top 6-stregen og er på ingen som helst måde sikre på noget – tre sejre i 11 kampe og stor variation i, om man har domineret (som i 6-0-sejren over Vejle) eller været næstbedst, er ikke den knivskarpe recept på at komme i Top 6.

Men OB ser ud til at have besætningen til at gøre det denne gang, hvis ellers man undgår skader.

Bashkim Kadrii, Issam Jebali og Emmanuel Sabbi bør kunne hive flere matchvinder-aktioner ud af afgørende kampe, og den ny svenske træner Andreas Alm ser ud til at have fundet sin formation i forsvaret og på midtbanen.

Der er som sådan færre spørgsmål om, hvem der skal afgøre grundspillet positivt for OB, end der er spørgsmål i mange af de konkurrerende klubber, så undgår OB skader, bør de styre i Top 6, uden vi på nogen måde tror, man over en sæson kommer i nærheden af overlegne FCK og FCM.

Vigtigste mand: Issam Jebali
Vi peger på Issam Jebali, der sammenspillet med de tre offensive midtbanespillere nok afgør, om OB scorer og dermed vinder nok kampe til at komme i Top 6.

Det skal komme fra den nordafrikanske angriber, og det tror vi egentlig også, at han lever op til nu, hvor OB pinedød skal i Top 6.

Slutplacering i grundspillet: 4
Det har som sådan set lige så positivt ud i andre sæsoner, hvorefter man har skuffet, men vi synes nu alligvel, idealopstillingen i OB ser et hak bedre ud i år.

Derfor troen på en lidt overraskende fjerdeplads efter grundspillet (hvorefter OB, ligesom for et par år siden, får det svært i medaljeslutspillet).

Idealopstilling: 4-2-3-1

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020