Holland tæver USA og er i kvartfinalen ved VM
VM

Wingbacken Denzel Dumfries strålede med to oplæg og et mål, da Holland slog USA 3-1 i sin ottendedelsfinale.

Holland er som det første hold klar til VM-slutrundens kvartfinaler.

I en kamp med begrænset stemning på tribunerne var hollænderne effektive og slog USA med 3-1. Denzel Dumfries markerede sig med oplæg til Memphis Depay og Daley Blind i første halvleg og en scoring i anden halvleg.

Den tidligere Sønderjyske-angriber Haji Wright blev skiftet ind og reducerede til 2-1 med et bemærkelsesværdigt hælmål efter 77 minutter.

USA havde i lange perioder spilovertaget, men på den sidste tredjedel manglede den afgørende kvalitet.

Derfor blev mulighederne ikke spillet store nok eller udnyttet, når chancerne endelig bød sig. Ud over altså Wrights specielle scoring.

Holland skal i sin kvartfinale op mod vinderen af mødet mellem Argentina og Australien, der mødes lørdag aften.

Efter blot ti minutter faldt 1-0-målet efter et hollandsk mønsterangreb med forskellige spillere på bolden.

Den endte slutteligt hos Denzel Dumfries på højre kanten, og Inter-spilleren sendte den fladt, hårdt og skråt ind mod kanten af feltet, hvor en lurende Memphis Depay sparkede sit første mål ved slutrunden i kassen.

Dumfries var på spil igen i første halvlegs overtid. Igen var opskriften et fladt og hårdt indlæg. Og modtageren var denne gang wingback-kollegaen Daley Blind, som til stor glæde for holdkammeraterne fordoblede føringen.

USA havde både i første halvleg og i starten af anden halvleg flere gode muligheder, men hverken profilen Christian Pulisic, kantspilleren Timothy Weah eller forsvarsstyrmand Tim Ream var skarpe.

Haji Wright blev skiftet ind efter 67 minutter, og kort efter forsøgte han sig uden succes fra en spids vinkel efter en hollandsk fejl.

Få øjeblikke senere var der mere held i sprøjten, da han satte hælen på Pulisics pasning, og bolden i en blød bue hoppede i nettet.

Spændingen var genoprettet, men varede kun fem minutter. Efter 81 minutter gengældte Blind nemlig oplægget til sit mål med et indlæg fra venstre, som en udækket Dumfries satte ind til slutresultatet 3-1.