Video : Tipsbladet
Superliga

Hollandske klubber kiggede på ny AGF'er

Ud af det blå præsenterede AGF norske Magnus Knudsen, og det lader til at være en spændende spiller, de har fået sig.

Det er ikke den store overraskelse, at AGF torsdag præsenterede en ny central midtbanespiller som afløser for Kevin Yakob, der er langtidsskadet. 

Overraskende var det til gengæld, at klubben ud af det blå præsenterede Magnus Knudsen, uden at rygterne overhovedet var begyndt at opstå.

Og det lader til, at det er en spændende profil, som sidste sæsons bronzevindere har fået fat i det kommende år. Knudsen, der senest har været i Lillestrøm, har nemlig en spændende profil, som kan gøre det sjovt for AGF-fansene at se ham. Det vurderer journalist Morten Svesengen, der dækker Lillestrøm tæt for lokalmediet Romerikes Blad til Tipsbladet.

- Han har en fin fart - måske ikke på de første par meter, men hans topfart er ret god. Det er noget, han har arbejdet en del på. Han har evnen til at bevæge sig forbi modstanderne med bolden for fødderne, lyder det fra journalisten, der siger, at Knudsen er bedst på positionen som 8'er, men at han også kan spille 6'er.

Den 22-årige midtbanemand er dermed en dynamisk spiller, som fremover skal ind på AGF-midtbanen. Det går også meget godt i spænd med Uwe Röslers måde at spille fodbold på, hvor der skal løbes mange meter. Svesengen peger dog på, at Magnus Knudsen har en tendens til at spille meget direkte, og at han kan lave for mange fejl, når trætheden begynder at melde sig. 

Desuden savner han lidt flere mål fra Knudsens side. I foråret har han scoret en enkelt gang for Lillestrøm, og i sidste sæson nettede han tre gange i 33 kampe. 

Den danske klub har hentet Magnus Knudsen på en etårig aftale, hvorefter han som udgangspunkt skal hjem til russiske FK Rostov, som ejer ham. Da FK Rostov købte ham fra netop Lillestrøm tilbage i januar sidste år var det en relativ stor overraskelse for mange, forklarer Svesengen, for dengang havde Knudsen ikke spillet særlig mange kampe for den norske klub.

Efter Rusland invaderede Ukraine blev Knudsen sendt retur til Lillestrøm på en lejeaftale frem til denne sommer. I de 15 måneder har han været fast mand, og det har gjort ham eftertragtet på større adresser. 

- Det er ikke nogen overraskelse, at han ville forlade Lillestrøm. Han har været her i halvandet år, og som jeg forstår det, så ville han gerne væk fra norsk fodbold. 

- Jeg ved, at nogle klubber i Holland har været interesseret i ham, mens han har været i Lillestrøm, men det blev aldrig til mere. Måske er det derfor, at han tager til Danmark - for at prøve noget nyt, siger Morten Svesengen, der siger, at de hollandske klubber hører til i Æresdivisionen. 

Det er dog AGF, som løb afsted med Knudsen. Uwe Rösler sagde i forbindelse med præstationen, at han har fulgt den unge midtbanespiller i lang tid. Dette giver også god mening med tanke på, at Röslers søn, Colin Rösler, spillede sammen med netop Magnus Knudsen hele sidste år.