Superliga

Holst er en mini Mikkel Thygesen

17-årige Frederik Holst minder om Mikkel Thygesen, mener Mads Davidsen, som er træner for Holst på Brøndbys U19-hold.

Han mangler endnu at få debut på Superliga-holdet, men alligevel er der store forventninger til blot 17-årige Frederik Holst i Brøndby. Den alsidige ungdomsspiller, som var anfører på det U17-landshold, som i 2011 deltog ved EM og VM, har da også en lys fremtid, vurderer klubbens U19-træner Mads Davidsen.

- Potentialet er rigtig stort. Det er åbenlyst. Det er altid nemt at spotte gode spillere i ungdomsrækkerne, men det er ikke altid det nemmeste at finde dem, som kan tage det videre i seniorrækkerne. Jeg er 100 procent sikker på, at han kan blive en af de bedste, for han er bare dygtig, siger Mads Davidsen.

I øjeblikket spiller Holst på midtbanen på Mads Davidsens U19-hold, mens han i landsholdssammenhæng spiller back. Selv han altså endnu ikke har fundet en fast position på banen, så betyder det ikke nødvendigvis, at det er en ulempe for spilleren, vurderer Davidsen:

- Jeg vil ikke tolke det sådan, at det er skidt for ham, at han bliver brugt på forskellige pladser på klub og landshold. Landstrænerne ser ham som højre back, og det er deres beslutning. Jeg har også brugt ham der, og på den position er han ubetinget U19-ligaens bedste spiller. Men hans talent kræver også, at han skal udfordres. Hvis jeg spiller ham på backen i U19-rækken, så bliver han slet ikke udfordret - det er for nemt for ham.

- Derfor skal han spille på de områder, hvor han stadig har noget at arbejde med. Det er i de små rum centralt på midtbanen, så det er for hans egen udviklings skyld, at vi har flyttet ham derind på en 8'er position, hvor han er faktisk er lidt en »mini Mikkel Thygesen«, som er dygtig til at komme i feltet og har gode dybdeløb, fortæller træneren.

Frederik Holst har fået et nyt kontraktudspil fra Brøndby, som han i øjeblikket tygger på.

BRØNDBY-HÅBET HOLST DRØMMER OM ET GENNEMBRUD PÅ VESTEGNEN. MØD DEN 17-ÅRIGE DRENG MED OVERSKÆGGET I TIPSBLADET, SOM ER PÅ GADEN NU.